+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tojást és a nyuszit szeretjük, a vírust pedig elüldözzük!
2021. április 2. péntek 13:58 - Keszthely
A tojást és a nyuszit szeretjük, a vírust pedig elüldözzük!
A vírus által leginkább veszélyeztetett korosztálynak ajánlják fel legújabb dekorációjukat a Garázsbarátok. A húsvéti díszt ezúttal is a Fodor utcai garázssor és a Csókakői-patak mentén állították össze. A három baráton alapuló közösség korábban kis ünnepséget is szervezett a lakótelepnél, ezúttal a járvány miatt, ezt nem tudják megtenni.

Lakics Miklós, Szabó Kálmán és Vida-Gáti Attila tudta, hogy ez a húsvét sem lesz olyan, mint amilyen lenni szokott. A Garázsbarátok elhatározták, hogy a már jól megszokott helyükön ismét ünnepi díszítést állítanak össze. Minden dekoráció saját kézimunka, a tojások és a talicska festésétől kezdve a nyuszi figuráig mindent maguk készítettek. A húsvéti díszítést a vírus által leginkább veszélyeztetett, idősebb korosztálynak ajánlják fel.

„Nekik köszönhetjük, hogy 30-40-50 vagy 60 évig olyan húsvétunk volt, ami jó volt. Most sajnos a mi korosztályunkat – mondhatom, mert már én is oda tartozok – hát megtámadott bennünket a vírus. Úgy látom, látjuk hogy az emberek jönnek-mennek maszkkal az arcukon, lehajtott fejjel és jó páran már reményvesztettek. Ezzel szeretnénk erőt sugározni feléjük, hogy ne adják fel, mert ebből ki tudunk lábalni” - nyilatkozta Szabó Kálmán. 

A Garázsbarátok hozzátették, a korosztályuk harcolt tűz, víz és sok más ellen. Úgy vélik, ahogy korábban, most is meg fogják vívni a harcot, csak ezúttal a vírus ellen. Ezt erősíti a boltívre helyezett tábla felirata is: „A tojást és a nyuszit szeretjük, a vírust elüldözzük!”A Fodor utcai garázstulajdonosok azt tapasztalták, hogy a korábbi dekorációik népszerűek voltak. Sokan megcsodálták és megörökítették a karácsonyi és a pünkösdi összeállításukat is a Csókakői-patak mentén. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus