+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő
2021. március 24. szerda 15:03 - Keszthely
Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő
Tovább egyszerűsödött az E-kárbejelentő alkalmazás. A papíralapú „kék-sárga” baleseti bejelentő online alternatívájánál mindössze két adat megadásával automatikusan kitöltődnek a biztosítási szerződéses mezők. 2019-es megjelenése óta több, mint 350 ezren töltötték le és 8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az applikáción keresztül. A digitális kárbejelentőt a balesetet szenvedő felek egymástól méterekre, a saját kocsijukban ülve is ki tudják tölteni.

2019-ben vezette be a Magyar Biztosítók Szövetsége az E-kárbejelentő alkalmazást. A cél az volt, hogy egyszerűsítsék és gyorsítsák a kárbejelentést. A jól ismert kék-sárga papír helyett használható applikációt már több mint 300 ezren töltötték le.

Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője: „Az elmúlt évben több mint 8000-en használták az E-kárbejelentőt, ami 20 százalékos növekedés az első évhez, 2019-es képest. Abban bízunk, ha már valaki egy ilyen stresszes szituációba kerül, akkor legalább bevillan neki, hogy van itt egy viszonylag egyszerűbb digitális kárügyintézési lehetőség és használja a helyszínen az applikációt, vagy adott esetben akár ott tölti le magát a digitális kárbejelentőt.”

Az E-kárbejelentő a megjelenése óta több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül. Az alkalmazás legújabb verziójában magánszemélynél elegendő beírni a szerződő születési dátumát és a jármű rendszámát, jogi személy esetében pedig a szerződő adószámát és a jármű rendszámát. Ezt követően az alkalmazásban automatikusan kitöltődnek a biztosítás adatai. A címadatok tavaly óta prediktív bevitel segítségével adhatók meg. Ez azt jelenti, hogy elkezdjük beírni a címet és az alkalmazás automatikusan kitölti a mezőt. A kezdetekhez képest bővült a beküldhető képek száma, továbbá a baleset résztvevői grafikusan és szövegesen is kiválaszthatják a járművek sérült elemeit, és megadhatják a sérülések jellegét. Pontosabban rögzíthetik a baleset körülményeit a bővített baleseti szituációs lista használatával. Már olyan helyzeteket is kezelni tud, amikor a baleset egyik résztvevője külföldi biztosítóval áll szerződéses viszonyban, vagy épp nem rendelkezik érvényes biztosítással.A járvány miatt különösen felértékelődött az a funkció, hogy fizikai kontaktus nélkül rendezhető a helyszíni kárbejelentés. 

„Maga az applikáció akár két telefonról is kitölthető és ezt a két telefont tudjuk egymással párosítani a helyszínen. Tehát úgy ki tudjuk tölteni a baleseti kárbejelentőt, hogy a baleset okozója, illetve károsultja a saját kocsijában ülve szinkronban ki tudja tölteni a kárbejelentőt és beküldeni a biztosítótársaságnak és ezzel elindul a kárügyintézés folyamata” - tette hozzá a a MABISZ kommunikációs vezetője. 

A Magyar Biztosítók Szövetségének a folyamatos fejlesztésekkel az az alapvető célja, hogy bővítsék a bejelenthető káresetek típusát, pontosabb adatokat kapjanak a biztosítók, valamint hogy tovább csökkentsék az átlagosan húsz-huszonöt perces kitöltési időt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus