Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Elmaradt a várt tömeg a hosszú hétvégén
2021. már. 15. hétfő | Keszthely
Elmaradt a várt tömeg a hosszú hétvégén
A március 15-i hosszú hétvége miatt nagyon sok turistára számítottak a Balatonnál. A Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor több alkalommal is kérte a Balatonhoz indulni szándékozókat, nyaraló tulajdonosokat, hogy lehetőség szerint még otthon intézzék el bevásárlásukat, különösen a gyógyszerek beszerzését, hogy ezzel ne terheljék le a Balaton-parti kis patikákat. A koronavírus terjedése miatt sokkal nagyobb fegyelemre van szükség, mint az első hullámnál. A három napos hosszú hétvégén nyaralótulajdonosok és kirándulók is akadtak bőven Keszthely és környékén, de a tömeg elmaradt.

Türelmes horgászok lepték el Vonyarcvashegyen a tóparti horgászhelyeket szombaton.  A kellő távolság betartásával beszélgettek, miközben várták a kapást. Családok is szívesen választották a csendes sportot kikapcsolódásnak. Már a déli órákban is többen keresték fel a település strandjánál lévő horgászhelyeket, kerékpárutakat. Mindenki a szabad levegőre vágyott. Egy a család kerékpárokkal felszerelkezve érkezett. Egynapos kirándulást terveztek a hosszúhétvégén.

"Győrből jöttünk és kerékpározni fogunk elmenni. - Kedvelt spot?- Igen, nagyon szeretünk kerékpározni, túrázni itt a környéken. Többször is el szoktunk jönni."- mondta Tóth Judit.

A kedvelt üdülőtelepülés utcái szinte üresek voltak. Nagyon sok nyaralóba nem érkeztek meg a tulajdonosok a három napos szabad hétvégére. Az üdülő körzetben csupán néhány utca volt, ahol házkörüli munkát végeztek. Egy a répcelaki családnak minden tagja kivette a részét a nyaraló körüli munkából. Ők is kihasználták a hosszú hétvégét, hogy felkészítsék ingatlanjukat a szezonra, még több hétvégén is jönniük kell, hogy végezzenek a munkálatokkal. A hétvégén a járda alapjának elkészítését, kavicsozását tervezték elvégezni.

"A hosszú hétvégére tereprendezést terveztünk. Mi a tavalyi évben nyertünk egy pályázatot, 2 millió forintot és ezt szeretnénk ráfordítani a nyaralónkra. Egy kisebb családi nyaralónk van, s nagyon nehéz-nem helyiek vagyunk- összehangolni a családban, hogy ki mikor szabad, s ilyenkor hétvégén van csak időnk rá. Ekkor lejövünk és ekkor csináljuk a munkálatot, ami szükséges ahhoz, hogy nyáron tudjuk kezdeni a szezont."- mondta el Balassa Imre.

A répcelaki család minden tagja kivette részét a munkálatokból. A tereprendezés így is több hétvégét vesz igénybe.

A tavaszi metszést is többen erre a hétvégére ütemezték, amit rügypattanás előtt kell a gyümölcsfákon, díszfákon, cserjéken elvégezni. Cseke Ottó is családjával érkezett a nyaralójához, hogy a hosszú hétvégén elvégezzenek a ház körüli teendőkkel.

"Teskándról érkeztünk, Zalaegerszeg mellett lakunk. Igazából a fák metszése, permetezése, lemosó permetezése igazából a mostani feladatunk. Gyakran jönnek a Balaton mellé?- Nyáron igen, de ilyenkor már ritkábban."- mondta Cseke Ottó.

A hosszú ideje tartó bezártság miatt a legtöbb ember a szabadban szerette volna tölteni a hétvégét. Még akkor is, ha ez munkával járt. Az egyik keszthelyi kertészetben is jól látható volt, hogy megtelt a parkoló. Az elárusítóhelyeken az emberek a kertekbe ültethető díszcserjéket, gyümölcsfákat, sziklakerti növényeket keresték. Választék is volt bőven. Mindenki készült a tavaszi időszak megszokott munkáihoz, amire kiváló időpont volt a három napos ünnep. A szobanövények kedvelői is virágföldet vásároltak, hogy átültessék a lakásdíszeiket. A keszthelyi Balaton-parton szombaton délután nagyon kevesen voltak, akik napsütéses, szeles időben sétálgattak, kutyát sétáltattak. Az előre jelzett nagy roham úgy tűnik elmaradt. A régi hosszú hétvégék nyüzsgő életére csak egy magányos, elvitelre árusító büfé emlékeztetett.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2022. nov. 25. péntek 15:52 | Keszthely
A várakozási időszak hagyományos jelképe az adventi koszorú, melyhez számos ünnepi kellék található az üzletek polcain.
| 2015. okt. 26. hétfő 12:55 | Hévíz
Töretlen a hosszú hétvégi kikapcsolódás népszerűsége a belföldi utazók körében.
| 2014. ápr. 22. kedd 12:55 | Keszthely
Állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és koncerttel nyitotta meg kapuit húsvéthétfőn a Majormúzeum.
| 2013. aug. 16. péntek 18:35 | Keszthely
Négy napos “hosszú hétvégében” lehet részünk. Ki, hol és hogyan tölti ezeket a napokat?
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Címvédés volt a Kékszalagon. Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. tókerülő versenyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.