+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KÉVE: tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál a Balaton-parton
2021. február 18. csütörtök 17:52 - Keszthely
KÉVE: tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál a Balaton-parton
A Balaton Szálló mögötti fakivágásokról tartott sajtótájékoztatót a KÉVE. Az egyesület politikusai szerint erdőirtás történik a Balaton-parton. Weller-Jakus Tamás és Molnár Tibor a mai napra kihelyezett tábla elolvasása és televíziónk kérdései után szembesültek azzal, hogy nem vágják ki az összes fát. Az ellenzéki politikusok tudni szeretnék, hogy mi történik a Balaton-parton.

Dr. Weller-Jakus Tamás szerint tarvágásra ítélte ezt a területet a tulajdonosa. A KÉVE elnöke szerdán közzétett facebook videója után ma szembesült vele, hogy a mára kihelyezett tábla szerint a beteg és inváziós fákat távolítják el, szakértői vélemény alapján.

„Én úgy gondolom, hogy papírral bármit alá lehet támasztani azért, hogy mit miért kell csinálni. Én úgy gondolom, hogy ha egy környezetbarát megoldást találtak volna, akkor ezeknek a fáknak a jelentős része megmenthető lenne. Egy fát kivágni egy perc, míg egy fa ilyen lesz, az minimum ötven év. Gratulálok annak, aki kiállította ezt a véleményt” - fogalmazott a KÉVE elnöke.    

A szakértői véleményt Dr. Szabó István botanikus professzor, a keszthelyi Környezetvédelmi Egyesület tagja állította ki a vállalkozó felkérésére. A KÉVE tudomása ellenére nem lesz tarvágás. Sőt, a kivágásra javasolt fák közül csak a beteg, veszélyes egyedeket fogják kivágni.

Molnár Tibor önkormányzati képviselő arról beszélt, örülnek hogy valami történik a Balaton Szállóval, de tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál itt: „Most az, hogy magánterület, az nem jogosítja fel még a magánterületnek a tulajdonosát, hogy oda bármit építsen, úgy ahogy nem lett ott nukleárishulladék-lerakó, vagy migránstábor sem. Vannak olyan előírások – Helyi Építési Szabályzat, Településképi Szabályozás – aminek meg kell felelni.”

A KÉVE képviselői szóbeszédekre hivatkozva azt mondták, hogy itt apartmanházak épülhetnek. Szerintük így megszűnik a szabad átjárás és károsul a város, valamint az idelátogatók is. Keszthely Város Önkormányzata arról tájékoztatta televíziónkat, hogy vendéglátó egységet létesítenek a területen, ahol legalább 26 fa megmarad.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
 
A pályázatokra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, a beadási határidő április 6.
 
269 nyertes pályázattal, 3,8 milliárd forintot nyertek a térségi települések.
 
Április közepén lesznek az általános iskolai beíratások.
 
Gulyás Gergely szerint csak a találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár