+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hétfőig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
2021. február 12. péntek 16:55 - Keszthely
Hétfőig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
Hétfőn jár le a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő. A keszthelyi végzős középiskolás diákok nagy része szeretne tovább tanulni valamelyik felsőfokú intézményben, illetve többen a szakképzést választják. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus-ának képzéseire is nagy az érdeklődés, sőt új képzeket is indítanak a következő félévben. Ebben az évben is az E-felvételiben kellett rögzíteni a jelentkezéseket.

64 felsőoktatási intézmény 14 szakterületen, csaknem 130 alap, és több mint 280 mesterszakra várja jövendőbeli hallgatóit a szeptemberben induló képzésekre. A végzős középiskolásoknak és a felsőoktatási intézményekben továbbtanulni kívánóknak hétfőig kell dönteniük arról, hogy hova szeretnének jelentkezni. Csakúgy, mint az elmúlt években, idén is elektronikus úton lehet felvételizni. A keszthelyi középiskolások nagy része már elküldte a jelentkezését.

„Én a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára jelentkezem. Azért választottam a Semmelweis Egyetemet, mert úgy gondolom, hogy Magyarországon ez az intézmény kínálja a legmagasabb színvonalú gyógyszerész képzést, valamint az egyetem a nemzetközi tudományos körökben is elismert képzési helynek minősül. És hogy miért vonz a gyógyszerészi hivatás? Gimnazista korom óta egyre inkább érdekel a biológia és a kémia, melyek megmutatják számomra, hogy az ember, illetve az őt körülvevő természet mennyire csodálatos és milyen tökéletesre lett megteremtve.” - mondta el Varga Márton vajdás tanuló.

„Négy éve vagyunk rendész tanulók. Az érettségi tantárgyak mellett nagy óraszámban tanuljuk a szakmai tantárgyakat is, mint a rendvédelem, önvédelem és közszolgálati ismeretek. Emellett szakmai tapasztalatot is tudtunk szerezni a nyári gyakorlataink során.”  - ismertette Kutor Gábor,  az AsbóthSzakgimnázium tanulója.

„Több osztálytársunk rendész vonalon szeretne továbbtanulni, ennek ellenére mi mégis testnevelői szakon szeretnénk folytatni tanulmányainkat. A testnevelésben az ügyességi és a fizikai erőnléti fejlesztési feladatok a kedvenceink. Emelt szinten fogunk érettségizni testnevelésből. Testnevelési tanárainktól megkaptuk a kellő támogatást és felkészítést.” - vette át a szót Kutor Bálint szintén asbóthos diák.

Az Asbóth iskola 161 érettségizője közül 89-en tanulnának tovább. A Vajda János Gimnáziumban 98 végzős tanuló van, mindannyian egy-egy felsőoktatási intézményben szeretnének elhelyezkedni. A Közgáz 48 érettségiző diákjából 34 szeretne továbbtanulni a felsőoktatásban vagy szakirányú képzésben. 36 VSZK-s érettségizik. ebből 25 szeretne felsőoktatási képzésben továbbtanulni, vagy szakirányú végzettséget szerezni. A Premontrei Szakgimnázium szakközépiskolai végzős osztályából senki nem jelezte továbbtanulási szándékát.

A felsőoktatási intézmények idén nem tarthatták meg a hagyományos nyílt napjaikat képzéseik népszerűsítésére. A Georgikon Campus videókat készített, melyekben a hallgatók ismertetik szakjaikat. Ezekben a tangazdaságokban és a különböző laboratóriumokban végzett munkát is láthatják az érdeklődők.

„A beiskolázási időszak vége felé lehetővé, hogy meglátogassák  a campust és fogadtunk szülőket, középiskolásokat kisebb csoportokban. Ez is nagyon hasznos dolog volt és úgy gondolom, hogy ez is jó döntés volt. én úgy értékelem, hogy pozitív várakozásokkal állunk itt majd a jelentkező létszámok számolgatása felé. A lelkiismeretünk tiszta, megtettünk mindent, amit lehetett ebben az időszakban. És a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy pozitív lesz a trend, a tendencia.” - mondta el Dr. Dublecz Károly campus-főigazgató elmondta.

Új szakokat is indítanak a következő félévtől. Elindul a gyógy- és fűszernövény szak, újra lehet jelentkezni az állattenyésztési alapszakra és a turizmus-vendéglátás szakot is szeretnék új alapokra helyezni. Dr. Dublecz Károly felhívta a figyelmet, hogy bár február 1-től már a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemhez tartoznak, a felvi honlapján továbbra is a SZIE, azaz a Szent István Egyetem képzéseinél található meg a Georgikon Campus.            

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV                                                                         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár