+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 9 játszótér újult meg Keszthelyen
2021. február 9. kedd 15:06 - Keszthely
9 játszótér újult meg Keszthelyen
Új, korszerű, élményközpontú játszótereket vehettek birtokba a családok Keszthelyen. A város által elnyert, 100%-os pályázati támogatásból új játékelemeket és új burkolatot kapott 9 játszótér, emellett pedig fitnesz parkokat is kialakítottak. A tervezés során figyelembe vették a lakossági kéréseket és igényeket is annak érdekében, hogy mindenki számára használható terek jöjjenek létre.

Az elmúlt időszakban 9 játszótér újult meg Keszthelyen. Ezek közül ötöt még 2020 decemberében adtak át, a fennmaradó 4 játszótér pedig az idei év elején kapta meg a használatba vételi engedélyt. A játszóterek egyben közösségi terekként is funkcionálnak, amelyeket a lakossági igények figyelembe vételével építettek át. A korszerű játékok és a kisgyerekek számára is biztonságos gumiburkolat nagy népszerűségnek örvend a családok körében, sokan a környező településekről is ellátogatnak az új keszthelyi játszóterekre.

„Nagyon örülünk neki, hogy megújult ez a játszótér. Tényleg nagyon szép lett, hasznos, jó játékok vannak. A gyerekek jól tudják használni. Örülünk neki, hogy ez a játszótér is megújult és ez is egy lehetőség a szabadidő kellemes eltöltésére. Az idő is jó hál’ Istennek, úgyhogy nagyon jó hétvégi program.” - mondta egy szülő, Szilágyi Attila.

A hétvégén többen birtokba vették a Vaszary utcai játszóteret és a hozzákapcsolódó fitnesz parkot is. Az új közösségi tereket a mintegy 85 milliós pályázati forrásnak köszönhetően új, minősített és korszerű eszközökkel szerelték fel. A cél az volt, hogy élményközpontú játszóterek jöjjenek létre a családok lakókörnyezetének közvetlen közelében. Több helyszínen is kialakítottak fitnesz parkokat, az ezekhez kapcsolódó elemeket kifejezetten lakossági kérésre helyezték el.  

„Az eredeti célunk az volt, hogy egyrészt minden városrészben legyen egy olyan közösségi tér, egy olyan közösségi helyszín, amit az ott lakók használnak is. Éppen ezért, amikor ezeknek a kijelölése megtörtént, akkor végeztünk egy felmérést a lakók részéről, egy visszajelzést, igényfelmérést, ahol azt kértük, hogy melyek azok a helyszínek, amelyeket valójában szeretnék, hogyha megújítanánk, és milyen elemekkel látnánk el ezeket. Azt tudom mondani, hogy valóban egy lakossági vélemények és javaslatok alapján tudtuk meghatározni a helyszíneket.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A pályázat keretin belül 10 játszótér újul meg, ebből kilencet vehettek már birtokba a családok. A fitnesz parkok is nagy népszerűségnek örvendenek Keszthelyen. A vásártéri sportszereken hétvégén és hétköznap is edzenek fiatalok és idősebbek egyaránt. Az eszközök telepítésénél nagy figyelmet fordítottak a burkolatra is, az eszközök alatt ütéscsillapító gumival fedték be a talajt.

„Tervezzük azokat a játszótereket is, amelyekre eddig nem tudott sor kerülni vagy nem igényelték elsősorban a lakók, nem volt az első helyszínek között. Ezeknél is tervezzük majd a felújítást. Itt is minden esetben lakossági javaslatok és vélemények alapján fogjuk ezt megcsinálni. Azt látjuk biztosan, hogy általánosságban elmondható, hogy azt kérik a lakók, hogy ahol a játszótérrészek fejlődjenek vagy fejlesszük őket, ott alapvetően fitnesz elemeket is telepítsünk, hiszen amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők közben, fél szemükkel a gyerekre figyelemmel tudnak különböző fitnesz elemeket is használni.” - tette hozzá a polgármester.

Idén év elején a korábbi öt megújult játszótér mellett a vásártéri, a IV. Béla parkban lévő valamint a Vaszary és a Schwarz Dávid utcai játszótereket és fitnesz parkokat vehették birtokba a családok és a sportolni vágyók.       

Regman Karola - Keszthelyi TV      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár