+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Feltörték a Csodabogyós-barlang lejáratát
2021. február 8. hétfő 15:19 - Balatonederics
Feltörték a Csodabogyós-barlang lejáratát
Feltörték a Csodabogyós-barlang lejáratát. Az esetre vasárnap derült fény. Az üzemeltetők azt egyelőre nem tudják, hogy az elkövetők vagy bárki más lement-e a labirintusba. A barlangot csak szakavatott vezetővel szabad látogatni, máskülönben életveszélyes lemenni a járatokba. A balatonedericsi barlang fokozottan védett természeti kincs.

Elfűrészelt lakat, megfeszegetett fedél – február 7-én egy rutinkörút során vették észre barlangkutatók, hogy megrongálták és feltörték a Csodabogyós-barlang lejáratának ajtaját. Legutóbb január 30-án jártak az üzemeltetők a barlangnál, akkor még ép volt a lejárat.  A barlang környéke kedvelt látogatóhely, ezért arra kérik azokat, akik az elmúlt héten ott jártak, segítsenek a felderítésben.

„Ha valaki tud magáról az elkövetésről, vagy a személyekről, akkor keressen bennünket akár telefonon, írásban az online médián keresztül. Elképzelhető, hogy lementek. Ma megpróbáljuk újra visszazárni a barlangot és lemegyek, végig járom a túraútvonalakat, hogy találunk-e valakit lenn, vagy nem tapasztalunk-e károkozást. Ha valakinek valaki hiányzik, eltűnt és gyanítható, hogy a Csodabogyós-barlangba van, akkor időben jelezze” - nyilatkozta John Szilárd, a barlang üzemvezetője. 

A balatonedericsi Csodabogyós-barlang Magyarország tízedik, a Dunántúlnak pedig a hatodik leghosszabb barlangja.A fokozottan védett természeti kincset bárki megtekintheti, de csak szakavatott vezetővel! Laikusok számára a 6500 méteres kiterjedésű és 136 méter mélységű labirintus bejárása életveszélyes. A barlang lejáratának megrongálása miatt a barlang kezelője, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park feljelentést tett a rendőrségnél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
forrás: Plecotus Barlangkutató Csoport
 
forrás: Plecotus Barlangkutató Csoport
 
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus