Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megnyitott a megújult balatonedericsi strand
2021. jún. 7. hétfő | Balatonederics
Megnyitott a megújult balatonedericsi strand
Megnyitott a balatonedericsi strand, megújult helyszínnel várják a kikapcsolódni vágyókat. Az eseményen sportbemutatókon is részt vehettek a jelenlévők, valamint átadták az új gyermek játszóteret is, melyen már árnyékos helyen tölthetik el a kicsik az időt. Ettől a szezontól a belföldi turizmus fellendülését várják az üzemeltetők.

Kedvezett az időjárás szombaton a Balaton szerelmeseinek, az év eddigi legmelegebb napján már a supposok is alig várták, hogy hódolhassanak kedvelt hobbijuknak. Ez a baráti társaság is azért érkezett a Balatonhoz, hogy újra gyakorolhassanak a deszkákon. Egy részük Budapestről, másik részük pedig Bécsből utazott a helyszínre.

„Nagyon örülünk, már nagyon vártuk a jó időt és igazából a barátainkkal lejöttünk egy kicsit suppozni. Van két suppunk, próbáljuk a Balatont egy kicsit megtekinteni, nagyon szép a kilátás és hát így jó barátokkal ez egy hatalmas élmény.” - osztotta meg Joós Petra.

A szezonnyitóra meghívást kaptak a magyar szkanderesek is, akik látványos bemutatót tartottak az érdeklődők számára. Többek között a hazai bajnokok is összemérték itt erejüket. A sportolók számára kitűnő volt a lehetőség arra, hogy népszerűsítsék ezt a sporttevékenységet, kevesen tudják ugyanis, hogy a magyarok világszinten a legjobbak között vannak.

„A szkandert nem mindenki ismeri. Csak azt tudják, hogy a kocsmába szkanderozni szoktak, de ez egy komoly sport. Ugye fejlődünk, nagyon sok Európa- illetve Világbajnokunk van. Itt is vannak. Most, ha a hátam mögé nézünk ott található. A három héttel ezelőtti megrendezésre került nemzeti döntőn, Halásztelken voltunk, ő lett jobbal-ballal nehézsúlyú magyar bajnok. Így kvalifikálta magát a világbajnokságra, Grúziába utazunk a világbajnokságra.” - ismertette Dóró Zsolt szövetségi kapitány.

A strandon több fejlesztés is megvalósult az elmúlt időszakban, hogy még szebb és jobb környezetben fogadhassák a vendégeket. Fákat ültettek, egy új számláló beléptető segíti az érkezőket, ledes üzenőfalat helyeztek ki, wifi pontok létesültek, szélesedtek a vízi bejárók valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával napvitorlákat telepíthettek a gyermekjátszótér fölé. A szezonnyitón elhangzott, a biztonság érdekében mindent elkövetnek, egyelőre létszámkorláttal léphetnek be a strandolók.

„Amire vágyunk, az az, hogy végre térjen vissza a nyugalom, végre kevesebb beteg legyen, végre felejtsük már el ezt a koronavírusos időszakot és kezdjünk el újra élni. Élvezzük a szabadságot, élvezzük azt, hogy egymással lehetünk, élvezzük azt, hogy kikapcsolódhatunk és ehhez a mai nap egy nagyon jó kezdés.” - mondta el Papp János polgármester.

Bár a strand még korántsem volt tele, a következő hétvégéktől várható, hogy egyre többen látogatnak el a balatoni helyszínekre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. már. 2. kedd 16:02 | Balatonederics
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
| 2021. feb. 8. hétfő 15:19 | Balatonederics
A balatonedericsi barlang fokozottan védett természeti kincs. Vezető nélkül tilos látogatni.
| 2015. nov. 9. hétfő 11:41 | Balatonederics
Balatonederics község a nyári idegenforgalmi idény elmúltával sem pihen. A Balaton nem csak a nyári fürdőzésre alkalmas időszakban jelent vonzó célpontot a turisták számára, hanem ősszel is van, amiért érdemes ide utazni.
| 2015. aug. 4. kedd 12:19 | Balatonederics
Elődeink nyolc századdal ezelőtt telepedtek le a Keszthelyi hegység déli lankáin
| 2013. aug. 10. szombat 20:38 | Balatonederics
Hárman haltak meg egy közlekedési balesetben a 84-es főúton Balatonederics közelében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.