Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
2021. nov. 23. kedd | Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kincsei testközelből
Mozgás, természetjárás, szűkebb lakókörnyezetünk felfedezése – ezek voltak a kulcsszavai a szombati barlang-túrának. A programot a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte meg azzal a céllal, hogy az őszi időszakban is programot kínáljon a lakosságnak és a vendégeknek. A túra résztvevői a Keszthelyi-hegységben tettek kirándulást. Meglátogatták a Szobakű-barlangot, de elsétáltak a Padkő-sziklához is.

A Balatongyörök határában található Bélapi-pihenőtől indultak útnak a túrázók szombaton. A vállalkozó kedvű résztvevők a Keszthelyi-hegység kevésbé ismert barlangjait látogathatták meg túravezető segítségével. A természetkedvelők könnyű terepen haladtak, a kirándulásnak az időjárás is kedvezett. Bár a levelek többsége már lehullott a fákról, a verőfényes napsütésben jól esett a séta mindenkinek. A résztvevők többsége rendszeresen túrázik itthon és külföldön egyaránt.

„Itt a Keszthelyi-hegységben össze-vissza, de akár máshol is Magyarországon. Az összes tanúhegyet már megjártam egyszer, kétszer, háromszor. Külföldön is, most legutoljára Csehországban voltunk, Németországban. Imádunk túrázni.” - mondta egy résztvevő, Halász Piroska.

A túrát a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szervezte. A természetjárás célja egyrészt, hogy megismertesse a Keszthelyi-hegység kincseit a látogatókkal. Másrészt viszont a turisztikai szakemberek fontosnak tartják, hogy a nyári szezonon kívül is programot kínáljanak az itt élőknek és az ide látogató vendégeknek.

Gazda Rita önkéntes túravezető ugyanakkor megfogalmazta azt is, hogy az egészségünk fenntartásához nagyon fontos, hogy minél többet mozogjunk a szabad levegőn, jó társaságban.

„A Keszthelyi-hegység szerintem a világ legszebb hegysége. Annyi, de annyi érdekes dolog van itt, hogy minden bokorban lehet szerintem valamit találni. Szerintem népszerű, egyre népszerűbb. Mi is próbálunk itt a faluban egyre többet és többet és többet mutatni. Nagyon reméljük, hogy ez be fog indulni. Ez most idáig – én, amin jövök – a harmadik túra, most már jó sokan vagyunk ahhoz képest és nagyon remélem, hogy nagyon sokan leszünk. Én szeretném, hogyha nagyon sok anyuka kijönne, nagyon sok apuka kijönne, nagyon sok kisgyereket kihoznának. Jöhetnek a kutyusok, az idősek.” - emelte ki az önkéntes túravezető.

A túrázók első állomása a Szobakű-barlang volt. Ez a sziklahasadék sokak számára ismeretlen volt, így nagy örömmel fedezték fel a látványosságot és annak környékét. Ezután a Padkő-sziklához indult a csapat. A szervezők elmondták, a túrához bárki csatlakozhat, hiszen nem a gyorsaság, hanem a mozgás és a természetjárás a cél. A további programokról a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesületnél lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. már. 6. hétfő 15:38 | Balatonederics
Március a barlangok hónapja. Kilencedik alkalommal hirdették meg a programsorozatot.
| 2021. feb. 8. hétfő 15:19 | Balatonederics
A balatonedericsi barlang fokozottan védett természeti kincs. Vezető nélkül tilos látogatni.
| 2015. aug. 4. kedd 07:42 | Tapolca
Több mint 55 ezer vendéget fogadtak már a januárban elkészült Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontjában.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Balatongyörök
Hét balatongyöröki pincészet kínálta a hétvégén saját, tájjellegű borait a “Tavaszi Becehegyi Bortúra” borkóstoló keretében.
| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.