+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elindulhat a felmenő rendszerű informatika képzés Reziben
2021. január 27. szerda 19:03 - Rezi
Elindulhat a felmenő rendszerű informatika képzés Reziben
A Csornai Premontrei Prépostság fenntartása alatt működő rezi Laky Demeter Általános Iskola felszereltsége lehetővé teszi, hogy az oktatásban is előrelépjenek. A Premontrei Szakgimnázium igazgatói kezdeményezésére valósítják meg a 2021/22-es tanévtől a felmenő rendszerű informatika alapú oktatást, amit óvodás korban kezdenek el. A kicsik egy mesés utazáson keresztül ismerkednek meg az informatikával, amit később már tudás birtokában használhatnak a tanórákon.

Reziben az általános iskolában a 6. osztályosok számára nem ismeretlen a tantárgyi órákon a Kahoot program használata, ami széles lehetőséget ad online-módon a feladatok elkészítéséhez és megoldásához. A feladatokat okos telefonról, laptopról vagy tabletről is el lehet végezni. A Kahoot használatához két internet hozzáférésű eszközre van csupán szükség. Az egyiken vetítik ki a feladatokat, a másik eszközön csak négy különböző színű téglalap látható. Ezek közül azt a téglalapot kell kiválasztani, amely szín a tanári kivetítőn a helyes választ tartalmazza. A tanulók körében népszerű a program.

"Szerintem így sokkal könnyebb nekünk tanulni, sokkal jobban meg tudjuk jegyezni a dolgokat. Sokkal viccesebb."- mondta az iskola tanulója, Csizmadia Natasa.

Ez már az iskola informatika tanterme. Ötödik osztályosoknak magyaráz a szaktanár. A tanév kezdetétől megtanulták a Windows felépítését, menüszerkezetét. Már könyvtárműveletekkel foglakoznak a jól felszerelt tanteremben. Az intézmény a második tanévét kezdte meg ősszel a Csornai Premontrei Prépostság fenntartása alatt. Azóta szoros az együttműködés a keszthelyi Premontrei Szakgimnáziummal, amelynek vezetése kezdeményezte a felmenő rendszerű informatika oktatást, egészen az óvodai nagycsoporttól kezdve.

"Mivel közös fenntartónk van ezért adott volt, hogy a rezi általános iskolában kezdjük el és innen indítsuk ezt a felmenő rendszert. Ezt úgy terveztük, úgy tervezzük, hogy az óvodától kezdve, alsó tagozat, felső tagozat és utána a középiskolában tudnak továbbjönni. S akkor már olyan alapképességekkel vannak, amit nekünk már tényleg csak a szakmai tevékenységre kell összpontosítanunk, mert a képességek, készségek már kialakultak náluk. Kreatív gondolkodás, logika, készség, együttműködés, számítógép ismeret, technikai ismeretek. Tehát egyéb olyan tevékenységek meg vannak, amiket mindenképpen, ha már hoznák a középiskolába a gyerekek."- mondta el,Balogh Csaba, a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója.

Az informatika oktatás a kicsiknél az életkori sajátosságokat figyelembe véve, sajátos eszközökkel történik majd, amit az alsó tagozatban már tanórai keretek között végeznek.

"Ez biztosítja a még biztosabb jövőnket. Mindig is fontos volt számunkra, hogy korszerűen haladjunk. Most az online oktatás még egy kényszerpályára is helyezett azt hiszem minden iskolát. Mi, mint 2011-től KIP-es iskola, illletve ennek köszönhetően digitális iskola is, már egyébként is a négy interaktív táblával,a laptopokkal, számítógépekkel, tabletekkel elég jól fel vagyunk szerelve ehhez, hogy ezt az utat folytathassuk és a jövő útja is ez."- adott tájékoztatást az iskola igazgatója, Zubai Etelka.

A számítástechnika felmenő rendszerű oktatása ez év szeptemberében kezdődik el Reziben. Az óvodában játékos formában kezdik el megismerni az informatikát a kicsit. Az informatikának az alsó tagozatban való megjelenését pedig egy pedagógusképzés biztosítja.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
 
Közel 90 millió forint pályázati és saját forrásból fejlődhetett az elmúlt évben Felsőpáhok.
 
Egész héten át vizsgálja a rendőrség a passzív biztonsági eszközök használatát.
 
A nemzetközi nőnap miatt a virágboltok március 8-án még fogadhatták vásárlóikat.
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár