+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szánkózásra fel!
2021. január 18. hétfő 10:00 - Gyenesdiás
Szánkózásra fel!
A szabadba csábította az embereket a több centi frissen esett hó a hétvégén. A Nagymezőn mindenütt szánkózó, hógolyózó gyerekeket és felnőtteket lehetett látni. Az idei téli szezonban ez volt a legnagyobb havazás eddig a térségben. Az emberek elmondása szerint ki kellett használni ezt a hétvégét, szerdától ugyanis enyhülés várható.

A kisebbek egy kis segítséggel csúsztak le a lejtőn. Eljött a szánkózás ideje, sokan használták ki vasárnap is a havas dombokat a csúszkálásra. A Nagymező szinte minden részén lehetett látni szánkózókat, azonban az egyik legnépszerűbb helyszín a kilátóhoz felvezető út volt. A gyermekek türelmesen vártak a sorukra, hogy ők csúszhassanak le az emelkedőről. Ki egyedül, ki testvérével vagy barátjával közösen ült a ródlin.

Kassai Adrienn is családjával érkezett a helyszínre. Többször is lecsúszott a dombról, nagyon várta már, hogy előkerüljön a szánkó.

„Azt nagyon szeretem, hogy nagyon jól csúszik és imádom a havat és szeretek hóembert is építeni.”

Nem csupán a gyerekek, az idősebbek számára is tökéletes kikapcsolódást nyújtott a szánkózás. Az idősebbek kicsit messzebbről is megpróbáltak lecsúszni az emelkedőről. Egyeseknek még az előzés is sikerült. Lakics Bencéék is várták, hogy a jó levegőn kipróbálják a szánkót és a snowboardot is.

„Utoljára három éve voltunk kint, akkor is hasonló időben. Úgyhogy végre van egy kis tél itt az évszaknak megfelelően.”

Folyamatosan érkeztek a délután folyamán az emberek a Nagymezőre. Voltak, akik a kutyáikat is elhozták. Az ebek többsége is vígan futkározott, amíg a gazdáik is élvezték a téli sportokat. A szánkózás mellett többen hócsatáztak. Bár nem volt könnyű meggyúrni a hógolyókat, a kitartóknak sikerült vidám pillanatokat okozva dobálni egymást. Ezek mellett természetesen a hóemberek építése sem maradhatott el. Bár a tél sokak számára nem a legkedvesebb időszak, Márton Réka több okból is nagyon szereti ezt az évszakot. 

"Hogy essen sok hó, lehessen hóembert építeni, szánkózni, hógolyózni, hóba csúszkálni.”

Sokan emelték ki azt is, hogy azért jöttek ki a Nagymezőre, mivel várhatóan gyorsan el fog olvadni a hó. Az időjárás előrejelzés szerint már keddtől várható az enyhülés. A következő havas időszakra egyelőre még várni kell.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elnyomott cigarettát formáló gyűjtőedények frekventált helyeken találhatók meg.
 
Az MMA-s pályázatok és a lakossági ötletek alapján dolgozzák ki a végleges tervet.
 
A pályázatokra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, a beadási határidő április 6.
 
269 nyertes pályázattal, 3,8 milliárd forintot nyertek a térségi települések.
 
Április közepén lesznek az általános iskolai beíratások.
 
Gulyás Gergely szerint csak a találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár