Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem lesz fehér karácsony
2018. dec. 17. hétfő | Keszthely
Nem lesz fehér karácsony
Érdemes volt kihasználni a lehullott havat a téli sportok szerelmeseinek a hétvégén, ugyanis nem várható újabb havazás a térségben. Az időjósok jelenlegi előrejelzései szerint a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély. A hőmérséklet fagypont körül lesz az elkövetkező napokban, csípős reggelekre kell számítani.

„Mert jó gyors” - Ángyán Zalánhoz hasonlóan ezért szereti a legtöbb gyerek a szánkózást. Keszthely térségében pénteken kezdődött a havazás, így a hétvégén sok család kereste fel a pályákat. A nagy sebesség mellett, esésekben sem volt hiány.    A közkedvelt Nagymezőnél két lejtőn is csúszkáltak a gyerekek. Sokuknak meggyűlt a baja az oldalra is lejtő, egyenetlen pályával. A szülőkkel együtt reménykednek, hogy a következő szezonra ideálisabb pályát alakítanak ki az illetékesek. Két csúszás között még egy szép cigánykerekezésre is jutott idő. Természetesen a szánkózás mellett még más módon is kihasználták a gyerekek a havazást. 

„Reggel az öcsémmel kimentünk hó várat építeni, meg még a szomszédba is átmentünk hógolyókért és egy hatalmas hógolyót tudunk csinálni. És ha haza megyünk, akkor is fogjuk folytatni a hó várat” - mondta el Bakonyi-Gróf Anna.

Ki hó várat épített, ki pedig frissítő sétára vállalkozott a hétvégén. Fagypont körüli maximumhőmérsékletek jellemezték az elmúlt napokat. A keszthelyi Balaton-parton ennek ellenére még futókkal is lehetett találkozni, mások pedig kutyájukkal sétáltak a mólónál. Így tett párjával Pál András is: „Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy friss levegőn lehet végre sétálni és a kutyus is nagyon szereti a havat, idén látott először, úgyhogy mindenképpen gondoltuk, hogy érdemes lesz egy kicsit a Balaton-parton körülnézni.”  

Az elkövetkező napokban nem várható havazás a térségben. Felhős, borongós, a középső tájakon kezdetben párás, helyenként ködös időre készülhetünk. És a sokak által várt fehér Karácsonyra is nagyon kevés az esély a jelenlegi előrejelzések szerint.

Szabó Zsanett meteorológus: „Csapadék szórványosan alakulhat majd ki és elég valószínű, hogy esőre lehet majd számítani, valamint megjelenik a vegyes halmazállapotú csapadék is. ez azt jelenti, hogy akár még ónos eső is előfordulhat így a hét közepe felé, kifejezetten nagy rá az esély a Dunántúl egyes területein. Ami a távolabbi napokat illeti, tehát a hétvége és egyben a karácsonyi időjárást, az szintén többnyire felhős és borult, viszont sajnos még van bizonytalanság az előrejelzésben, de a legfrissebb előrejelzés alapján arra lehet számítani, hogy eső lesz a várható csapadék majd a Karácsony napjain.”

Az elkövetkező napokban csípős reggelekre kell számítani, napközben 1 és 5 Celsius fokos hőmérsékletre készülhetünk. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jan. 23. hétfő 15:00 | Keszthely
Kitartóan, időnként intenzíven havazott a Dunántúl nagy részén.
| 2021. dec. 9. csütörtök 17:33 | Keszthely
Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről.
| 2021. feb. 10. szerda 17:01 | Keszthely
Keszthely környékén maximum 5 centiméter hó várható a következő napokban.
| 2021. jan. 18. hétfő 10:00 | Gyenesdiás
Sokan látogattak el a Nagymezőre szánkózni, hógolyózni a hétvégén.
| 2020. jan. 20. hétfő 14:30 | Keszthely
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.