Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
2023. feb. 15. szerda | Alsópáhok
Fokozottan figyelnek a polgárőrök a téli időszakban
Az idősekre és a mozgáskorlátozottakra még nagyobb figyelem jut a téli időszakban. A füstölő kémény akciót az Országos Polgárőr Szövetség indította el a fűtési szezon idejére. A karitatív program célja, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. A járási civil szervezet is folyamatosan pásztázza a házakat, hogy nem látnak-e problémát, elsősorban Alsópáhokon, valamint Hévízen az Egregyi városrészben járőröznek.

Fokozottan figyelik az idős, az egyedül élő és a mozgáskorlátozott lakosok házait a járási polgárőrök. Nem csak azt nézik, hogy füstöl-e a kémény, hanem azt is, hogy fel vannak-e húzva a redőnyök, a kiakasztott éthordókat bevitték-e a házba. A gyanús körülményeket is kutatják, céljuk, hogy időben kiderüljön, ha valaki bajba jutna.

Több lakóval is jó kapcsolatot ápol a polgárőrség Alsópáhokon. Szívesen beszélgetnek is velük, hogy mindent rendben találnak-e. Rózsi néni is azok közé tartozik, akik örömmel veszik a civil szervezet nyújtotta segítséget.

„Én örülök neki személy szerint, mert legalább figyelnek ránk. Aztán én örülök, hogy az iskolánál a gyalogátkelőnél is segítették az iskolásokat, irányították a forgalmat, ennek nagyon örülök. Gyerekem nincs már pici, meg unokám sem, de azért örülök neki, hogy ennyire figyelnek mindenre.” - osztotta meg Fehér Ernőné Rózsi néni.

Az Országos Polgárőr Szövetség javaslatára a lakosság minél szélesebb rétegének elérése érdekében figyelembe veszik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tanácsait. Szorosan együttműködnek rajtuk kívül a rendőrséggel, az önkormányzatokkal és annak intézményeivel ebben az időszakban is. Volt már szükség a segítségnyújtásra, amikor egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfinél tapasztaltak a megszokottól eltérő körülményeket.

„Estefelé kint volt az éthordó. Mivel nem vagyunk hatósági szervezet és nem tudunk bemenni így, ezért rendőrségi segítséget kértünk, velük együtt mentünk be a házba. Ott megtaláltuk a férfit. Elég sok takaró volt rajta, mint az ujjam, olyan vékonyka kis ágak voltak, amivel tudott volna fűteni. Úgyhogy a rendőrök mentőt hívtak, beszállították a kórházba. Czigány Sándor polgármester úr jóvoltából az önkormányzat fizette azt a pár napot, amit ott kellett töltenie és elrendezte, hogy elszállítsák egy intézetbe.” - idézte fel Urbán Zoltán a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Keszthelyi Régiójának járási koordinátora.

A járási polgárőrök folyamatosan figyelik a településeken élők házait. A füstölő kémény program célja még, hogy felhívják a figyelmet a megfelelő tüzelőanyaggal való fűtésre, valamint a téli időszakban előforduló fagyás és füstmérgezés megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jan. 4. szerda 13:43 | Keszthely
Több területen javultak a számok, ezt 2023-ban is szeretnék tartani és tovább javítani.
| 2022. júl. 28. csütörtök 19:06 | Gyenesdiás
Képzés, sport, közlekedés a programja a polgárőrök mentor táborának.
| 2022. júl. 5. kedd 16:15 | Keszthely
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
| 2016. aug. 10. szerda 16:55 | Keszthely
Vasárnap délutánig több mint negyvenkétezer autó adata futott át a rendszeren.
| 2016. aug. 6. szombat 12:19 | Keszthely
Vasárnapig tart a fokozott ellenőrzés, melyre az ország több pontjáról érkeztek a rendőrök és polgárőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.