+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagyon népszerűek az éves autópálya matricák és a megyematricák
2021. január 7. csütörtök 16:05 - Keszthely
Nagyon népszerűek az éves autópálya matricák és a megyematricák
Az előző évekhez képest mintegy háromszor annyi éves pályamatricát adtak el az idei szezonban. Az előértékesítés már december elején megkezdődött, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató munkatársai azt tapasztalják, a megyematricák és az éves vignetták a legnépszerűbbek.

Decemberben az ország minden benzinkútján megnő a kereslet az autópálya matricák iránt. Az előértékesítés során jellemzően a következő évi megyematricákat és az éves vignettákat keresik a gépjárművezetők. Ugyan ezeknek a matricáknak a lejárati ideje január 31-e, az autósok igyekeznek időben gondoskodni a következő évi autópálya-használati jogosultságukról. A NÚSZ és a viszonteladók is felhívják a figyelmet a körültekintő vásárlásra és a gépjárműadatok helyes megadására.                        

„Sajnos minden évben rengetegszer elmondjuk, hogy mire figyeljenek oda, de még mindig rengetegszer előfordul. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzék és jól ellenőrizzék a rendszámot, a felségjelzést, illetve az időtartamot. Utána mi itt a töltőállomáson, illetve mindegyik töltőállomáson a vásárlást követő 10 percen belül tudunk sztornózni, utána nálunk ez már nem lehetséges.” - mondta Tüskés Viktória, a Tele-Tank töltőállomás-kezelője.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján online vásárlásra is van lehetőség, itt a hibázás esélye szinte nullára csökken. A vásárlást megelőzően ugyanis regisztráció szükséges, ahol a gépjármű adatait is meg kell adni. Ezt a rendszer elmenti, így a további vásárlások során már nem kell beírni a rendszámot. Emellett az online vásárlóknak kényelmi díjat sem kell fizetniük. Ez fontos szempont lehet, hiszen az idei évtől 3,9%-kal drágultak a matricák, ennek oka az a kormányrendelet, amely előírja az inflációkövető emelést a vignetták tekintetében is. Az idei szezonban jóval többen váltottak éves és megyematricát, mint az előző években. 

„Azt látjuk, hogy jóval népszerűbbek, mint egy évvel korábban, ami meglepő is lehet, hiszen mégiscsak egy járványhelyzetben vagyunk benne. Ennek ellenére már az első napon közel háromszorosát adtuk el annak a matricamennyiségnek, amennyit egy évvel korábban. Úgyhogy én azt gondolom, hogy az emberek pozitívan tekintenek előre az évre és úgy gondolják, hogy fognak utazni. Az látható egyébként, hogy egész 2020-bana járványhelyzet ellenére ez a két matricatípus volt, ami mindvégig meghaladta a 2019-es eladási adatokat.” - tájékoztatott Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Január elsejétől több útszakasz is fizetőssé vált, ez most a Keszthely környékieket is érinti. Ez év első napjától ugyanis csak érvényes matricával lehet használni az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Hollád közötti szakaszát. Fizetős lett többek között a Győr és Sopron közötti M85-ös autóút is.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy Bálint polgármester reagált a KÉVE képviselőinek január 22-i sajtótájékoztatójára.
 
Kilenc állomásból álló kirándulásra hívták az érdeklődőket a versek világába Cserszegtomajon.
 
A költségvetésről és Keszthely ingatlankoncepciójáról mondták el véleményüket az ellenzéki képviselők.
 
Régi utcanevek emlékét idézi az új kiállítás.
 
Az intézmény munkatársai egy videós összeállításban a kultúrára jellemző idézeteket ismertettek meg.
 
Cél a kulturális termékek összehangolása – hangzott el a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal indító ülésén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár