Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jövő héten szállítják a kidobott karácsonyfákat
2021. jan. 6. szerda | Keszthely
Jövő héten szállítják a kidobott karácsonyfákat
Jövő héten kezdi meg a kidobott karácsonyfák elszállítását a HUSZ Kft. A Körzetenként 2-2 alkalommal gyűjtik be a fákat. A társaság azt kéri a lakosoktól, hogy a fákat a hulladékgyűjtő edények közelébe tegyék ki, úgy hogy az ne akadályozza a forgalmat. Vízkereszt napjához kapcsolódó népszokások egyike, hogy ezen a napon kell lebontani a karácsonyfát.

Vízkereszt napján elvétve már látni kidobott fenyőfákat Keszthelyen. Január 6. a karácsonyi ünnepkör vége, a jeles naphoz kapcsolódó népszokások egyike, hogy ezen a napon kell lebontani a karácsonyfát. A kirakott fenyők számából következtethető, hogy a legtöbb lakásnak még dísze a karácsonyfa. Az elszállítást végző HUSZ Kft. körzetenként két időpontban is begyűjti a kitett fenyőket.

Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője: „A jövő héten kezdődik, mindig a biohulladék szállítási napokon kerül erre sor. Jövő héten hétfőn az egyes körzetben, kedden a kettes körzetben kezdjük meg a fák begyűjtését és azt követően két hét múlva ugyancsak, tehát 25-én és 26-án, ugyanebben a ritmusban folytatjuk a munkát.”

A társaság azt kéri a lakosoktól, hogy a fákat úgy helyezzék el, hogy azok ne akadályozzák sem a közúti forgalmat, sem a gyalogos közlekedést. Célszerű a hulladékgyűjtő edények közelébe – a kukásautók bejáratott útvonalához - kirakni a tűlevelűeket.  A HUSZ Kft. munkatársai kérik, hogy díszek és csomagolás nélkül helyezzék ki a lakosok a fenyőket január 11-én és 12-én, vagy január 25-én és 26-án.

„Azt szeretnénk kérni, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és konkrétan ezekben az időpontokban kerüljenek ki a karácsonyfák, később nem módunkban elszállítani a fenyőket” - tette hozzá a HUSZ Kft. ügyvezetője. 

A társaság tavaly azzal is szembesült, hogy valaki műfenyőt helyezett ki – ez értelemszerűen nem minősül zöldhulladéknak.  Aki nem él a szállítási időpontokkal, az a KETÉH telepre az év bármely időszakában leadhatja karácsonyfáját. Keszthelyiek számára a zöldhulladék elhelyezése a telepen ingyenes.

Vannak olyan fenyők, melyek nem jutottak el addig, hogy feldíszítsék őket. Már karácsonykor kikerülhettek ezek a fák a Balogh Ferenc utca és a Fenyves-allé által határolt területre. A zártkerti ingatlanok közt mintegy 60-70 fenyőfa található, némelyik becsomagolva, felcímkézve, vagy megfaragva. A közösségi médiában is megosztották az esetet. Többen felháborodásuknak adtak hangot, pazarlásnak titulálták és úgy vélekedtek, hogy egy kereskedő helyezhette el itt az el nem adott fákat. Televíziónk megkereste az ügyben illetékeseket, akik későbbre ígértek tájékoztatást.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2022. dec. 14. szerda 17:15 | Keszthely
Templomok, idősotthonok és iskolák is kaptak a Keszthelyi Erdészettől fát.
| 2021. dec. 22. szerda 14:42 | Keszthely
A Keszthelyi Piac is készült a karácsonyra. Szinte minden megtalálható, ami az ünnepkörhöz szükséges.
| 2019. jan. 30. szerda 17:09 | Keszthely
Az idei évben 14 tonna karácsonyfát dobtak ki a keszthelyi lakosok.
| 2019. jan. 4. péntek 16:31 | Keszthely
Januárban két alkalommal szállítják el a kidobott fenyőfákat a HUSZ Kft. munkatársai.
| 2018. dec. 13. csütörtök 18:50 | Várvölgy - Keszthely
Több helyen is emelkedett a fenyőfa ára, de vannak kereskedők, akiknél maradt a tavalyi díjszabás.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.