+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Számos fejlesztés valósult meg Alsópáhokon
2020. december 22. kedd 11:40 - Alsópáhok
Számos fejlesztés valósult meg Alsópáhokon
Megújult a Polgármesteri Hivatal épülete, új reflektorokat kapott a sportpálya és több telket is közművesítettek Alsópáhok határában. A településen az idén is számos fejlesztést hajtottak végre és jövőre is több elnyert pályázatuk van. Emellett figyelmet fordítottak a közelgő ünnepre is. Alsópáhokon idén hat karácsonyfát díszítettek fel településszerte és az élő adventi kalendáriumba is bekapcsolódtak.

Alsópáhokon is rendhagyó módon készülnek idén a karácsonyra. A világjárvány miatt elmaradtak a szokásos adventi programok és a közös karácsonyvárást sem lehet megtartani. A település vezetése azonban fontosnak tartja, hogy összefogja a közösséget, ezért a falu számos pontjára karácsonyfákat állítottak. Alsópáhokon így összesen hat fenyőt díszített fel az önkormányzat. Ezzel a település az ország legkarácsonyfásabb lakóhelye lett, ugyanis minden 300. lakosra jut egy fenyő. Emellett igyekeztek több, a közösséget összekovácsoló ünnepi alkalmat biztosítani.

„Szerettünk volna nyilván a korábbihoz hasonlóan gyerekekkel, családokkal közösen a megszokott módon ünnepelni, ez most nem sikerült. Ezért az óvodások egy kisfilmet készítenek, amit le fogunk majd forgatni a településen élők számára is, illetve egy korábban már másutt meghonosított gyakorlatot vettünk át. Az adventi ünnep idején 24-ig minden este más ablakban gyulladnak ki a fények. Ez szintén az összetartozásunkat hivatott jelképezni.” - tájékoztatott Alsópáhok polgármestere.

Czigány Sándor elmondta, a hagyományokhoz híven a 70 év feletti lakosoknak idén is ajándékutalványt adtak. Hozzátette, idén mindenki szolidabban ünnepel, de ez szükséges ahhoz, hogy a betegséget megelőzzük.Alsópáhok polgármestere beszámolt a 2020-as évben végrehajtott fejlesztésekről és a jövő évi tervekről is. Az idén az önkormányzat tulajdonában lévő helyi termékek boltjában üzemeltetőváltás történt, a kisbolt újra megnyitott és jövőre egy kávézóval is bővül. Emellett felújították a Polgármesteri Hivatal épületét is. Alsópáhok Sármellék felőli végén magánberuházásból épült egy asztalos üzem, jövő év elején várhatóan ez is elindul. Az üzem szomszédságában több üresen álló telek van, ezek közművesítése is megtörtént idén. A település vezetésének 2021-re is számos projektje van. 

„A bölcsődét fogjuk, a minibölcsődét fogjuk elkészíteni 2021 év elején, talán végzünk vele július közepére. Szeptembertől már indulhat 8 kisgyermekkel a bölcsőde. Ezen kívül elnyert támogatásunk van a temetőnk épületének a karbantartására, felújítására pontosabban. Ez egy régi ravatalozó, aminek a fedése palafedés és nem igazán szolgálta jól a temetések idején a szertartást. Nagyon keskeny, kicsi hely volt, most új tető lesz az épületre és meg fog bővülni a szertartás része a mostaninak a duplájára. Ezen kívül elnyert támogatásunk van két út aszfaltozására.” - tette hozzá a településvezető.

A település nemrég 50 millió forintos támogatást nyert csapadékvíz-elvezetésre, amely segítségével sikerül orvosolni az esővíz okozta problémákat. Emellett szintén pályázati forrásból saját kutat fúrnak majd a sportkomplexumba, amely nemrég nagyméretű reflektorokkal is bővült. A kút nagy segítséget jelent majd a pályák karbantartásában és az egészség- és sportturizmushoz is hozzájárul. Czigány Sándor hozzátette, jövőre elérik azt, hogy az összes önkormányzathoz tartozó középület megújul. Hangsúlyozta, a falu eddig is rendben volt és ezután is rendben lesz.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus