Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fejlesztés és népszerű rendezvények voltak Reziben tavaly
2024. jan. 31. szerda | Rezi
Fejlesztés és népszerű rendezvények voltak Reziben tavaly
A szolgáltatások minőségének megőrzése volt a cél az elmúlt évben Reziben. A településen az elsődleges feladat a korábbi fejlesztések karbantartása volt, ugyanakkor újabb beruházásra is volt lehetőség. A rendezvények továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek, majdnem minden hónapban van valamilyen program.

Jelentős mérföldkő Rezi életében, hogy az elmúlt évben a lakosság száma meghaladta az 1500 főt. A népesség mintegy 400 fővel nőtt az elmúlt húsz évben. A településen bölcsőde, óvoda és iskola is működik, így magas a gyerekvállalási kedv. A 2023-as gazdasági nehézségeket megérezte a község, de az odafigyelésnek köszönhetően stabil gazdálkodással sikerült zárni az évet. 

„Ahogyan az országunkban is vagy a nemzetközi porondon alakult, ahhoz igazodtunk mi is. A településünk üzemeltetésére helyeztük a legfőbb hangsúlyt, hiszen szerettük volna megőrizni azokat a minőségi vívmányokat, amiket elértünk a működésünk kapcsán. Az egész település működtetésénél – én azt gondolom – ez volt a fő hangsúly, hogy a megfelelő minőségben tovább tudjuk működtetni a településünket, és egyáltalán tudjuk fizetni minden számlánkat.” - tájékoztatott Cserép Gábor, Rezi polgármestere.

2023-ban megújult a ravatalozó épülete Reziben. A beruházást egy pályázatnak köszönhetően tudták megvalósítani. A projektnek hála immár méltó módon vehetnek búcsút a halottaiktól a reziek.   

Bővelkedett programokban 2023. Minden évben nagyon népszerű az évindító Vince-napi pincetúra. Február elején a hagyományos disznótoros fesztiválra várták a csapatokat immár 10. alkalommal. Tavasszal a rezi vártúrával indult a szezon, 13 csapat regisztrált az eseményre. Az egyik legnépszerűbb rendezvény a borfesztivál, erre is szép számmal érkeztek vendégek. Megtartották a hagyományos szüreti felvonulást is a településen, októberben pedig terménymustrára várták az érdeklődőket. Reziben az idén is megszervezik a nagysikerű programokat.  

„Nem tervezünk mást, mint amit eddig. Igazából új programokat nem szeretnénk megvalósítani. Azok, amik eddig vannak, amik közkedveltek, azokat szeretnénk megtartani, azokon tovább fejleszteni, jobbá tenni.” - emelte ki Tafotáné Cserép Gabriella, a Laky Demeter Turistaház művelődésszervezője.

Reziben nemcsak a település, hanem egy balatonfűzfői alapítványi iskola is fejlesztett. Tavaly ugyanis birtokba vették a Magyar Honvédség egykori kiképzőbázisát, ahol kadétoknak szerveznek táborokat. A 23 hektáros területen barakkokat is szeretnének építeni. A település vezetésének is vannak tervei az idénre, ezek többségét pályázatokból szeretnék megvalósítani.

„Ugyanúgy szeretnénk működtetni a települést legalább, mint tavaly. Bízunk benne, hogy a működésben továbbra sem lesz probléma, a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll ahhoz, hogy zavartalan legyen az intézmények működése. Illetve, ha jelennek meg pályázatok, akkor szeretnénk mi is folytatni a településfejlesztési programunkat, hiszen van feladat bőven. Ha csak megemlítem a közúthálózatunk felújítása várat magára továbbra is, a járdák egy része, vízelvezetők, csapadékvíz-elvezetőknek a felújítása. Ezek folyamatos fejlesztést igénylő elképzelések.” - tette hozzá a település polgármestere.

Rezi is, csak úgy, mint a járás többi településen folyamatosan épül és fejlődik. Ezt a lendületet szeretné megtartani a következő években is a község vezetése.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 22. hétfő 16:08 | Gyenesdiás
A településen az idén is újévi pohárköszöntőn számoltak be az eredményekről és a tervekről.
| 2024. jan. 18. csütörtök 16:00 | Keszthely
Az elmúlt évben is színes programokkal és két új tárlattal várták a vendégeket.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
| 2024. jan. 15. hétfő 15:00 | Vonyarcvashegy
Pohárköszöntőre hívták a településen működő vállalkozások, intézmények és civil szervezetek vezetőit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.