+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hangjátékkal köszöntik a diákokat
2020. december 23. szerda 19:06 - Keszthely
Hangjátékkal köszöntik a diákokat
Lelket melengető üzenetet küldtek tanulóiknak a Vajda János Gimnázium pedagógusai. Mivel november 11-től online találkozhatnak csak a diákokkal, így elmarad a karácsonyi ünnepi műsor is az iskolában. Mivel a járvány okozta helyzetben énekelni nem lehet közösségben, a tanárok a zenét választották az öröm kifejezésére.Egy hangjátékkal kívántak áldott, békés ünnepeket.

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon egy osztályteremben gyűltek össze a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanárai. Lázasan válogattak az asztalnál a hangszerekből. A táblára felkerült a népszerű karácsonyi dal, a Csendes éj kottája. Egy meglepetésre, egy kedves üzenetre készültek.

"Minden évben nagyon nagy előkészületekkel szoktuk várni a karácsonyt különösen az év utolsó napján. Általában péntekre esik és egy karácsonyi műsorral, egy énekléssel szoktuk ezt megünnepelni. Az egyik legszívetmelengetőbb ünnepeink egyike a „Dalol az osztály”, ami Farkas Berta kolléganőnek köszönhetően most már az iskola hagyományai közé épült be. Ezt szeretnénk pótolni az idén. Nincsenek itt a gyerekek, ezért úgy gondoltuk, hogy a kollégákkal egy közös kis zenélést rendezünk a gyerekeknek és ezzel szeretnénk önmagunkból valamit adni, hiszen ennek az ünnepnek talán ez a legfontosabb része, hogy önmagunkat tudjuk adni."- mondta az igazgató, Varga Gábor.

Minden készen állt a dal megtanulására. Elindult az alapzene és a tanárok Farkas Berta segítségével többször eljátszották a Gruber által komponált dalt, amit már nagyon sokan feldolgoztak és szerte a világon énekelnek karácsonykor. Gyakoroltak, hogy játékukkal örömet szerezzenek, hogy hozzájáruljanak az összetartozás élményének elmélyítéséhez.

"A zene tulajdonképpen mindenkor egy gyógyító elixír a léleknek. Ahogy Kodály is mondaná. Ebben az időszakban pedig különösen, amikor az emberek hiányt szenvednek egymás társaságából. Egymástól egy jó szó, mindaz ami emeli a hétköznapokat, az most úgy hiányzik és  a zene nekünk pedagógusoknak akik digitálisan oktatjuk a gimnazista növendékeket, minket is még jobban összehoz és így az ünnepek előtt jobban ráhangol az együttlétre majd  a családunkkal."- mondta el Farkas Berta, az iskola tanára.

A gyakorlásnak meg lett az eredménye. A sokak által ismeretlen hangszerekkel szépen eljátszották a tanárok az ismert dallamot.

"Az éneklés helyett egy olyan hangszerre bukkantam ami kiválóan tudja helyettesíteni az énekhangot és különösebb erőfeszítés nélkül meg lehet szólaltatni, ez egy ún. hemcsájsz."- adott tájékoztatást a tanárnő.

A tanárok rögzítették játékukat és az iskola honlapján keresztül küldik el a karácsonyi üzenetet a tanulóknak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy Bálint polgármester reagált a KÉVE képviselőinek január 22-i sajtótájékoztatójára.
 
Kilenc állomásból álló kirándulásra hívták az érdeklődőket a versek világába Cserszegtomajon.
 
A költségvetésről és Keszthely ingatlankoncepciójáról mondták el véleményüket az ellenzéki képviselők.
 
Régi utcanevek emlékét idézi az új kiállítás.
 
Az intézmény munkatársai egy videós összeállításban a kultúrára jellemző idézeteket ismertettek meg.
 
Cél a kulturális termékek összehangolása – hangzott el a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal indító ülésén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár