+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékelt Vonyarcvashegy
2020. december 12. szombat 19:09 - Vonyarcvashegy
Évet értékelt Vonyarcvashegy
Nemcsak a hazai forrásokat, hanem az európai uniós pályázatok adta lehetőségeket is jól használta ki idén Vonyarcvashegy önkormányzata. A tervezett turisztikai és települési fejlesztéseket egyaránt meg tudták valósítani, és a vírus okozta helyzetben a vártnál jobb szezont zártak. De továbbra is előre kell lépniük –mondta el érdeklődésünkre Pali Róbert polgármester.

Vonyarcvashegy kedvelt balatoni üdülőhely. Állandó lakossága közel 2500 fő. Az idegenforgalmi szezonban megsokszorozódik a településen tartózkodók, nyaralótulajdonosok miatt a létszám. A község legnagyobb bevétele az idegenforgalomból van, ezért szinte nincs is olyan év, amikor a fejlesztések fókuszában nem a strand áll.  A virágosítás mellett jelentős összeget fordítottak a szezonra a strand eszközeinek, pályáinak megújítására. Az idei év stabilan induló költségvetését a koronavírus átírta, de a fejlesztések nem maradtak el Vonyarcvashegyen.

"A beruházásokat is most nem kifejezetten csak arra várva, hogy pályázatokat vagy különböző adományokat, támogatásokat kapunk, hanem az önerős beruházásokra tettük a nagyobb figyelmet, ill. olyan beruházásokra, ami nekünk profitot jelenthet majd  a későbbiekben. Ezek voltak pl. a strandi beruházásaink, amit részben a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatott, ami javarészt, 98%-ban már befejeződött és dec.31-ig be is fejeződik a baba-mama szobánk lent a strandon és az összes többi beruházásunk, amit vállaltunk és minden egyes olyan pályázati pénz vagy támogatás, amit kaptunk, az arra lett elköltve és arra lett befejezve, amire kaptuk."- mondta el Pali Róbert polgármester.

Pali Róbert azt is elmondta, a strandon téliesítették a mosdókat, mert egész éves, vonzó  programokban gondolkodnak a jövőben. A parti beruházások tovább folytatódnak. A strand melletti labdarúgó pályát átalakítják, kisebb pályákat építenek ki a területen, s a zöld terület egy részét a strandhoz csatolják. A parkolást egész évben továbbra is ingyenesen biztosítják a  A nagy beruházásokhoz tartozik a Magyar Falu Program 255 milliós támogatásával a gyermekorvosi szolgálati ház megépítése is. Bölcsőde megvalósítására is nyílt lehetőség.

"Ez várhatóan – ez a két szobás mini bölcsőde – jövőre el is kezdődhet. Úgyhogy gőzerővel folytatjuk már ennek az előkészületeit. Továbbá elmondhatom, hogy csapadékvízben, ellátásban, helyreállításban is nyertünk egy 80 milliós pályázatot. Ami elsősorban Vonyarcvashegyen a Helikon utcát fogja majd érinteni. Illetve régóta vágy, hogy az Iskola legyen egy picit megszélesítve, ill. a csapadékvíz ellátás. Ez most meg tud valósulni. Továbbá nagy büszkeség, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség, strandfejlesztés, minőségi fejlesztésre újabb 30 millió forintot tudtunk elnyerni."- adott tájékoztatást Pali Róbert.

A Szent Mihály kápolnánál is fejleszt Vonyarcvashegy. Jelentős földterületet vásároltak meg, ahol az egyház közösségekkel és a Szent Mihály –Hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel közösen új zarándok és szabadidős tevékenységre alkalmas helyet alakítanak ki. Pali Róbert azt mondja- minden megvalósítás mögött a közös gondolkodás, a közösség áll. Bizakodóan tekint a jövő év elé abban a vonatkozásban is, hogy munkáját a lakosság támogatásával és bevonásával tudja végezni Vonyarcvashegy fejlődése érdekében.

Hegedüs Év - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár