+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékelt Vonyarcvashegy
2020. december 12. szombat 19:09 - Vonyarcvashegy
Évet értékelt Vonyarcvashegy
Nemcsak a hazai forrásokat, hanem az európai uniós pályázatok adta lehetőségeket is jól használta ki idén Vonyarcvashegy önkormányzata. A tervezett turisztikai és települési fejlesztéseket egyaránt meg tudták valósítani, és a vírus okozta helyzetben a vártnál jobb szezont zártak. De továbbra is előre kell lépniük –mondta el érdeklődésünkre Pali Róbert polgármester.

Vonyarcvashegy kedvelt balatoni üdülőhely. Állandó lakossága közel 2500 fő. Az idegenforgalmi szezonban megsokszorozódik a településen tartózkodók, nyaralótulajdonosok miatt a létszám. A község legnagyobb bevétele az idegenforgalomból van, ezért szinte nincs is olyan év, amikor a fejlesztések fókuszában nem a strand áll.  A virágosítás mellett jelentős összeget fordítottak a szezonra a strand eszközeinek, pályáinak megújítására. Az idei év stabilan induló költségvetését a koronavírus átírta, de a fejlesztések nem maradtak el Vonyarcvashegyen.

"A beruházásokat is most nem kifejezetten csak arra várva, hogy pályázatokat vagy különböző adományokat, támogatásokat kapunk, hanem az önerős beruházásokra tettük a nagyobb figyelmet, ill. olyan beruházásokra, ami nekünk profitot jelenthet majd  a későbbiekben. Ezek voltak pl. a strandi beruházásaink, amit részben a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatott, ami javarészt, 98%-ban már befejeződött és dec.31-ig be is fejeződik a baba-mama szobánk lent a strandon és az összes többi beruházásunk, amit vállaltunk és minden egyes olyan pályázati pénz vagy támogatás, amit kaptunk, az arra lett elköltve és arra lett befejezve, amire kaptuk."- mondta el Pali Róbert polgármester.

Pali Róbert azt is elmondta, a strandon téliesítették a mosdókat, mert egész éves, vonzó  programokban gondolkodnak a jövőben. A parti beruházások tovább folytatódnak. A strand melletti labdarúgó pályát átalakítják, kisebb pályákat építenek ki a területen, s a zöld terület egy részét a strandhoz csatolják. A parkolást egész évben továbbra is ingyenesen biztosítják a  A nagy beruházásokhoz tartozik a Magyar Falu Program 255 milliós támogatásával a gyermekorvosi szolgálati ház megépítése is. Bölcsőde megvalósítására is nyílt lehetőség.

"Ez várhatóan – ez a két szobás mini bölcsőde – jövőre el is kezdődhet. Úgyhogy gőzerővel folytatjuk már ennek az előkészületeit. Továbbá elmondhatom, hogy csapadékvízben, ellátásban, helyreállításban is nyertünk egy 80 milliós pályázatot. Ami elsősorban Vonyarcvashegyen a Helikon utcát fogja majd érinteni. Illetve régóta vágy, hogy az Iskola legyen egy picit megszélesítve, ill. a csapadékvíz ellátás. Ez most meg tud valósulni. Továbbá nagy büszkeség, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség, strandfejlesztés, minőségi fejlesztésre újabb 30 millió forintot tudtunk elnyerni."- adott tájékoztatást Pali Róbert.

A Szent Mihály kápolnánál is fejleszt Vonyarcvashegy. Jelentős földterületet vásároltak meg, ahol az egyház közösségekkel és a Szent Mihály –Hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel közösen új zarándok és szabadidős tevékenységre alkalmas helyet alakítanak ki. Pali Róbert azt mondja- minden megvalósítás mögött a közös gondolkodás, a közösség áll. Bizakodóan tekint a jövő év elé abban a vonatkozásban is, hogy munkáját a lakosság támogatásával és bevonásával tudja végezni Vonyarcvashegy fejlődése érdekében.

Hegedüs Év - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus