+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kórházi dolgozóknak küldik az édességet a VSZK diákjai
2020. december 10. csütörtök 17:25 - Keszthely
A kórházi dolgozóknak küldik az édességet a VSZK diákjai
Kisebb csoportokban, a járványügyi helyzetnek megfelelően tudják megtartani a szakmai gyakorlati órákat a VSZK-ban. A cukrász tanulók is a tantervnek megfelelően sajátítják el a különböző sütemények elkészítését heti három alkalommal. A gyakorlat során sok édesség készül, ezeket a Keszthelyi Kórház dolgozói számára ajánlják fel minden alkalommal.

A mignonkészítést tanulták legutóbb a VSZK cukrász tanulói. A tantervnek megfelelően tudnak haladni. Bár a járványügyi intézkedések miatt a legtöbb órát digitális formában kell megtartaniuk a pedagógusoknak, a szakmai gyakorlatokat az iskolában is elvégezhetik kisebb csoportokban. A diákok számára is nehézséget jelent, hogy többnyire csak online tudják elsajátítani az anyagot, ezeken a gyakorlati alkalmakon azonban személyesen is megtapasztalhatják, hogyan lesz olyan a sütemény, ami az elvárásnak megfelelő.

„Jóval könnyebb így nekünk ez az egész, mert én alapból is vizsgázni fogok és segíti a munkámat. Meg ugye sok gyakorlás is kell a vizsgához.”  - osztotta meg Hajdu László tanuló.

Nem csak a diákoknak, a szakoktatóknak is könnyebbség, hogy személyes jelenléttel taníthatják például a sütemények elkészítését. Az elméleti tudás ugyanis nem mindig elég. Ezeken az alkalmakon lehetőség van arra, hogy testközelből láthassák a fiatalok a legfinomabb műveleteket is.

„Minden kollégám nevében mondhatom ezt, hogy örülünk neki, hogy a gyakorlatokat tovább tudjuk folytatni, hiszen épp az év eleje alig, hogy elkezdődött és máris elkezdtük a digitális oktatást. A gyakorlatokat online nem éppen egyszerű megtartani, ezért kisebb csoportokba amúgy is szét vannak szedve az osztályok kisebb csoportokba és így a gyakorlatokat meg tudjuk és tényleg az összes előírást, követelményt betartva tudjuk a gyakorlatokat végezni.” - mondta el Turczi Veronika szakoktató.

A fiatalok csoportbontásokban heti egyszer tudják elvégezni a gyakorlatot iskolai keretek között. A szakmai tanórák során viszonylag nagy mennyiségű süteményt készítenek el a diákok. Turczi Veronika elmondta, az iskola vezetőségével egyeztetve úgy döntöttek, hogy az elkészített édességeket felajánlják a Keszthelyi Kórház dolgozóinak.

„Ugye mi a tanmenet alapján folytatjuk a gyakorlatokat. Próbálunk most ebben az időszakban, mivel felajánlás van, olyan termékekből, amik mondjuk nagyobb darabokban készülnének el, azokat apróbbakra készítjük, hogy így több jut majd esetleg nekik vagy többeknek jut, vagy a másik műszaknak, mert ugye minden nap, amikor vége van a gyakorlatoknak, akkor szállítjuk a kórházba és ott ők elosztják egymás közt.”

Az elkészült süteményeket dobozokba pakolják a diákok, amelyekben elszállítják majd ezeket. A szakoktató minden nap a gyakorlati órák végeztével saját maga viszi el az édességeket a Keszthelyi Kórházhoz.

Az összekészített csomagokat kis segítséggel egyszerre tudják bevinni a kórházba. Ezeket a bejáratnál található portánál helyezik el, innen osztják szét a sütemények. A felajánlást a VSZK minden héten szeretné folytatni, ezzel is megköszönve az egészségügyben dolgozók munkáját ebben a vírusos időszakban is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár