+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Művelődési ház online
2020. december 10. csütörtök 15:27 - Gyenesdiás
Művelődési ház online
Film- és zeneajánlókkal és kézműves technikákat bemutató videókkal jelentkezik József Attila Művelődési Ház és Könyvtár. A gyenesdiási intézmény a koronavírus idején is igyekszik fenntartani a kultúrára, művészetre éhes közönség érdeklődését. A rendelkezéseknek megfelelően a nagyközségben sem szervezhetnek közösségi események, így a gyertyagyújtásokat is online közvetítik.

Csuhéangyal, szalvétatechnika, gyöngyfűzés, film- és zeneajánlók – ilyen videókkal jelentkezik az adventi időszakban a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár. A járványügyi helyzet egyfajta kényszert rótt a kulturális szféra és közösségi élet résztvevőire. A gyenesdiási intézmény új vezetésének célja, hogy zárt ajtók mellett is kiszolgálják a kultúrára éhes közönséget. 

Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója: „Számunkra is meglepő, hogy sokkal nagyobb érdeklődés van rá, mint amire számítottunk. A jelen helyzetben azért már kicsit tapasztalható mindenhol, hogy fásultabbak az emberek, lanyhul az érdeklődés. Természetesen az a hátsó szándék is munkál bennünk, hogy az érdeklődést és az aktivizálható közönségben ez a pezsgést fenntartsuk. Tényleg meglepő, hogy egészen kiváló az érdeklődés foka. Remélhetőleg, ahogy készülnek sorra a videók, ez egyre nagyobb lesz.”

Az adventi gyertyagyújtások is a világhálón keresztül követhetőek. Minden héten a facebookon láthatják az érdeklődők az élő közvetítést szombatonként 18.30-tól. Ezek a videók később is megtekinthetőek a közösségi oldalon.

Nagy hangsúlyt fektet az intézmény a kézműves videókra. Elsőként egy helyi virágkötő mutatta be az adventi koszorú készítését, majd a helyi kézműves szakkör tagjai is ismertették technikáikat.

„Már a korábbi években is, december hónapban gyakorlatilag végig az adventi időszakhoz kötődő kézműves foglalkozások zajlottak itt az intézmény fala között. Ezek nyilvánosak voltak, bárki látogathatta őket. Jelen helyzetben természetesen erre nincsen lehetőség, ezért online videók formájában van lehetőség ezeket a kis trükköket, technikákat, praktikákat megismerni, illetve megismertetni miáltalunk a kedves közönséggel, vállalkozó kedvűekkel” - tette hozzá a művelődési intézmény idén kinevezett igazgatója. 

Az akció különlegessége, hogy az érdeklődőknek korlátozott számban egységcsomagokat biztosítanak. Az ebben található alapanyagok segítségével otthon is el lehet készíteni a videókban bemutatott egyes dekorációkat. Az intézmény folyamatosan jelentkezik videókkal. Karácsonyig az ünnephez kapcsolódó témákat jelentetnek meg, de azt követően is láthatnak újabb tartalmakat az érdeklődők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus