Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Művelődési ház online
2020. dec. 10. csütörtök | Gyenesdiás
Művelődési ház online
Film- és zeneajánlókkal és kézműves technikákat bemutató videókkal jelentkezik József Attila Művelődési Ház és Könyvtár. A gyenesdiási intézmény a koronavírus idején is igyekszik fenntartani a kultúrára, művészetre éhes közönség érdeklődését. A rendelkezéseknek megfelelően a nagyközségben sem szervezhetnek közösségi események, így a gyertyagyújtásokat is online közvetítik.

Csuhéangyal, szalvétatechnika, gyöngyfűzés, film- és zeneajánlók – ilyen videókkal jelentkezik az adventi időszakban a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár. A járványügyi helyzet egyfajta kényszert rótt a kulturális szféra és közösségi élet résztvevőire. A gyenesdiási intézmény új vezetésének célja, hogy zárt ajtók mellett is kiszolgálják a kultúrára éhes közönséget. 

Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója: „Számunkra is meglepő, hogy sokkal nagyobb érdeklődés van rá, mint amire számítottunk. A jelen helyzetben azért már kicsit tapasztalható mindenhol, hogy fásultabbak az emberek, lanyhul az érdeklődés. Természetesen az a hátsó szándék is munkál bennünk, hogy az érdeklődést és az aktivizálható közönségben ez a pezsgést fenntartsuk. Tényleg meglepő, hogy egészen kiváló az érdeklődés foka. Remélhetőleg, ahogy készülnek sorra a videók, ez egyre nagyobb lesz.”

Az adventi gyertyagyújtások is a világhálón keresztül követhetőek. Minden héten a facebookon láthatják az érdeklődők az élő közvetítést szombatonként 18.30-tól. Ezek a videók később is megtekinthetőek a közösségi oldalon.

Nagy hangsúlyt fektet az intézmény a kézműves videókra. Elsőként egy helyi virágkötő mutatta be az adventi koszorú készítését, majd a helyi kézműves szakkör tagjai is ismertették technikáikat.

„Már a korábbi években is, december hónapban gyakorlatilag végig az adventi időszakhoz kötődő kézműves foglalkozások zajlottak itt az intézmény fala között. Ezek nyilvánosak voltak, bárki látogathatta őket. Jelen helyzetben természetesen erre nincsen lehetőség, ezért online videók formájában van lehetőség ezeket a kis trükköket, technikákat, praktikákat megismerni, illetve megismertetni miáltalunk a kedves közönséggel, vállalkozó kedvűekkel” - tette hozzá a művelődési intézmény idén kinevezett igazgatója. 

Az akció különlegessége, hogy az érdeklődőknek korlátozott számban egységcsomagokat biztosítanak. Az ebben található alapanyagok segítségével otthon is el lehet készíteni a videókban bemutatott egyes dekorációkat. Az intézmény folyamatosan jelentkezik videókkal. Karácsonyig az ünnephez kapcsolódó témákat jelentetnek meg, de azt követően is láthatnak újabb tartalmakat az érdeklődők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2024. jan. 15. hétfő 16:14 | Gyenesdiás
Hadifogoly levelekből nyílt kiállítás Gyenesdiáson.
| 2023. dec. 5. kedd 19:09 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:51
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.