+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventre hangol a Mária Rádió Keszthely szombattól
2020. november 26. csütörtök 17:35 - Keszthely
Adventre hangol a Mária Rádió Keszthely szombattól
Szombaton fog megszólalni az első Keszthelyen szerkesztett önálló adás a Mária Rádióban. A médium önkéntesei adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek erre. Ezt követően minden héten már a helyi stúdióban elkészített műsort fogják sugározni az FM 93.4-as MHz-en.

Az önkéntesek ezen a héten veszik fel a műsort. A Mária Rádió már korábban is bekapcsolódott az adásba egy-egy riporttal vagy beszélgetéssel. Önállóan szerkesztett műsort azonban még nem sugároztak eddig. Az önkéntesek elhatározták, hogy advent közeledtével ezen változtatnának, a hallgatóknak ugyanis igényük van erre.

„Mi itt a Szűzanya oltalma alatt arra törekszünk, hogy elvigyük hozzájuk a karácsonyi örömhírt. És ha a karácsonyi örömhírt el szeretnénk vinni, akkor adventtel kell kezdeni, hogy fel is készítsünk ezeket a híveket a karácsonyra. Hisz idén más lesz a karácsony. És más lesz minden, nem a megszokott kerékvágásban folynak a dolgok. És egy kicsikét próbálunk konzervatívak lenni, hisz a régi világban, sokkal egyszerűbben mentek a dolgok.” - mondta el C. Tóth Zoltán önkéntes.

Az adventhez kapcsolódó gondolatokkal azoknak is szeretnének kedveskedni is, akik például a járvány, vagy egyéb ok miatt nem jutnak el a templomokba.       

A jelenlegi önkéntesek versekkel, könyvajánlókkal készülnek. Csengei Ágota a kezdetektől tagja a csapatnak. Szeretett volna megismerkedni a műsorvezetéssel, interjúkészítéssel. Mint fogalmazott ennek a feladatnak köszönhetően olyan emberekkel is találkozhat, akikkel korábban nem ismerték egymást. Saját műsorötleteit is megvalósíthatta.

„Van már két önálló sorozatom. Az egyik az a „Szívvel-lélekkel”, ahol a keszthelyi kórusvezetőket, illetve kántorokat mutatom be. A másik pedig amit éppen ma indítottam, illetve ma kezdem el, az pedig a „Beszélő könyvek” sorozat lesz. Most jelenleg pont az a feladatom, illetve a célkitűzésem, hogy olyan könyveket fogok ajánlani a kedves hallgatóknak, amit szerintem ajándékba lehet adni karácsonyra a szeretteiknek.”

Az önkéntesek a felvételhez segítséget is kapnak. Halász Gábor önkéntes, koordinátor útmutatásaival zajlik a munka. A Mária Rádió egész nap sugároz műsort, a keszthelyi sáv délután 4 és este 8 között szól. Ebben helyi szentmisék közvetítését is hallhatják a hallgatók.

„Az elmúlt hónapokban indultak meg igazán az előrelépéseink, hogy így mondjam. A keszthelyi templomokban kiépítettünk szentmise közvetítőrendszert, illetve a hévízi Szentlélek Templomban is. Így bármilyen búcsúi ünnepet, nagyobb templomi eseményt élőben is tudunk közvetíteni, emellett ugye a szentmiséket is közvetítjük. Illetve itt a stúdióban úgymond megindult a műhelymunka.”

Az önállóan szerkesztett adventi műsort ezen a héten szombaton és vasárnap, valamint jövő hét hétfőn hallhatják az érdeklődők az FM 93,4.es MHz-en.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézmény munkatársai egy videós összeállításban a kultúrára jellemző idézeteket ismertettek meg.
 
Cél a kulturális termékek összehangolása – hangzott el a Keszthelyi Kulturális Kerekasztal indító ülésén.
 
A Nagyváthy Néptáncegyüttes alapítója posztumusz kapta az elismerést, a kitüntetést fiai vették át.
 
A magyar kultúra napja alkalmából több mint negyven verset, prózát helyeztek ki a színház munkatársai.
 
Két platánfát nem tudtak megmenteni a Baross utcában.
 
22.000 kisgrafikai és 1600 képzőművészeti tárgyat vizsgálnak felül a szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár