+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kerékpárosokat is érinti az M76-os út építésének folytatása
2020. november 4. szerda 09:18 - Fenékpuszta
A kerékpárosokat is érinti az M76-os út építésének folytatása
Már több, mint egy hónappal ezelőtt átadták a forgalomnak az M76-os út projektjéhez kapcsolódó korrekciós, végleges szakaszt Fenékpuszta közelében. Már akkor megkezdődött annak a hídnak a bontása, amin évtizedeken keresztül haladt a 76-os főút forgalma. A munka a kerékpárút nyomvonalát is érintette, mivel az is a hídon vezetett át.

Október elején kezdték el lebontani a hidat a munkások. Az elmúlt évtizedek teljes járműforgalma haladt ezen keresztül. A bontásra amiatt volt szükség, mert az épülő M76-os gyorsforgalmi út nyomvonalát ide tervezték. A körülbelül két hétig tartó munkának köszönhetően az egykori, kéttámaszú vasbeton gerendás hidat teljesen eltüntették, a Zala két oldalán a munkagépek dolgoznak. A bontás során tizenhat darab, egyenként csaknem harminc méter hosszú hídgerendát távolítottak el. Itt építik meg a kétszer két sávos M76-os autóút hídját, amelyen átvezetik majd a Balatoni Bringakört is.

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője hozzátette: "A terelés két ütemben valósul meg. Idén ősszel kezdődött el az első ütem, és majd talán a jövő év elején 21 januárjában - de ezt még nem tudom pontosan megmondani - fog elindulni a második ütem. Igazából a terelés 2021 végéig fog tartani. Az első ütemben - ami már érvényben van - azok, akik Balatonberény irányából közlekednek, azok az elkészült új szakaszon keresztezik majd a 76-os számú főutat. Itt már egy sárga villogó segíti az átjutást."

Jelenleg a kerékpárosok a régi műemlék hidat használhatják a közlekedéshez. A második ütemben a kerékpárút ideiglenes nyomvonalát ismét megváltoztatják majd. Ennek során a későbbiekben vidra átjáróként funkcionáló alagutat is igénybe kell venni. A kerékpárosok az átjáróban - annak kis átmérője miatt - csak gyalogosan haladhatnak majd át. Várhatóan 2021. januárjában kerül majd sor erre a változtatásra.

Kiss Boglárka így folytatta: "Ha elhagyták ezt a vidra átjárót, akkor addigra el fog készülni a vízügyi kiszolgáló út. Erre tudnak majd ráfordulni, és erről lesz majd elérhető az új vasúti átkelő, ami a meglévő Balatoni Bringakör nyomvonalába fog becsatlakozni. Igazából azt szeretném kérni a kerékpárral közlekedőktől, hogy 2021 végéig fokozottan figyeljenek arra, hogy milyen jelzések segítik majd a tájékozódást, és természetesen a türelmüket is szeretném kérni."

Az ütemtervnek megfelelően halad a vállalkozó a II. ütem építésével is a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti csaknem három kilométeren. Itt a kivitelezés az M76-os autóút főpályájának építésével folytatódik a Zala folyó illetve a régi híd környezetében, beleértve a Balatonberényi bekötőút felett épülő hidat is. A II. ütemet várhatóan 2022. I. negyedévében adják át.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus