Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ismét dugók alakultak ki a 76-os úton
2021. már. 19. péntek | Fenékpuszta
Ismét dugók alakultak ki a 76-os úton
A tavalyi nyarat idéző, jelentős torlódások alakultak ki ismét a 76-os főúton - több arra közlekedő erről számolt be az elmúlt napokban. Mint megtudtuk: egy tervezett, korábban már jóváhagyott terelési munka miatt bevezetett félpályás útzár okozza a dugókat. Az érintett szakaszon békaátjárókat építenek, a forgalom feltorlódása pedig kihat a 71-es, Keszthely felé vezető útra is.

Március 16-ától szinte mindennapos, hogy a 76-os főúton feltorlódik a forgalom. Az M76-os gyorsforgalmi út II. ütemének kivitelezésével kapcsolatos munkálatok kezdődtek meg Fenékpuszta közelében. Az utak alá ugyanis békaátjárókat építenek, emiatt két helyszínen alakítottak ki félpályás jelzőlámpás forgalomterelést. Az egyik helyszín a munkaterület nyugati végén, a Sármellék felé vezető szakaszon; a másik a Balatonberényi csomópont környezetében van.

"Itt bonyolódik az M7 autópálya 71-es számú főútnak a keszthelyi irányú forgalma tulajdonképpen. Ennek a félpályás terelésnek van egy jóváhagyott forgalomterelési terve, amit a Magyar Közúttal egyeztetve készített el a kivitelező. Elindult ugye ez a tervezett forgalomelterelés, és azzal kellett szembesülnünk, hogy dugók alakultak ki. Az volt tapasztalható, hogy reggel 9:00 óra körül illetve délután, két-három óra magasságában nagyobb, jelentősebb torlódás alakult ki a balatonberényi csomópontnál" - mondta el Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A problémával legelőször a közlekedők szembesültek, véleményüknek többen is a közösségi médiában adtak hangot, a munkálatok okát is keresve. A kétéltűek számára készülő átjárókból összesen tíz darabot helyeznek el a szóban forgó szakaszokon. A betonelemek beépítése folyamatosan zajlik. A tájékoztatás érdekében az elkerülést lehetővé tevő csomópontokban egyedi információs és terelőtáblák elhelyezése is várható, ha szükséges. A napokban megújult Magyar Közút honlapján, az utinform.hu oldalon is kiválóan lehet tájékozódni arról, hogy a helyszínen mire lehet számítani közlekedés szempontjából, de a rádiók is tájékoztatják a hallgatókat. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője elmondta továbbá: a kialakult helyzetet követően a szakemberek helyszíni bejárást tartottak és megoldásra is jutottak. "A kardinális időpontokban, tehát a reggel kilences időpontban, illetve délután kettő-három óra körül időpontban 1-1 órára - a forgalom nagyságától függően - jelzőlámpa helyett jelzőőr fogja irányítani majd a forgalmat. Elsősorban most a balatonberényi csomópontnak a megoldására fókuszálunk, tehát itt biztosan. Azt fogják ma megnézni a hatóságok - a Magyar Közút illetve a kivitelező is -, hogy milyen ezeknek a jelzőlámpáknak a kiürítési ideje. A jelzőőr tulajdonképpen sokkal dinamikusabbá tudja tenni a forgalmat" - tette hozzá.

A jelzőőrös irányítás az elmondottaknak megfelelően már működik. A forgalmasabb időszak végén a jelzőőr a tevékenysége alatt elfordított jelzőlámpát ismét a közlekedők felé fordítja, a torlódások jobbára ezt követően alakulhatnak ki. Az ígéretek szerint ennek hossza már elviselhető. Kiss Boglárka elmondta továbbá: a húsvéti ünnepkör négy napos időszakában - a várható nagyobb terhelésre tekintettel - a kivitelező lehetővé teszi a forgalom haladását mindkét útpályán. Ezen felül további, a közlekedési helyzethez és a lehetőségekhez igazodó rugalmasságáról biztosítja a járművezetőket a munkálatok során.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2021. máj. 21. péntek 16:07 | Keszthely-Balatonszentgyörgy
A lápos, mocsaras talaj miatt további munkálatok szükségesek - közölte a beruházó NIF Zrt.
| 2021. már. 19. péntek 09:38 | Fenékpuszta
Az elmúlt napokban ismét jelentős torlódások alakultak ki a 76-os és a 71-es utakon.
| 2020. nov. 4. szerda 09:18 | Fenékpuszta
Elbontották a "régi" 76-os forgalmát elvezető hidat a Zala híd felett, a kerékpárosokat is terelik.
| 2018. ápr. 16. hétfő 17:42 | Szentgyörgyvár
A 76-os úton történt balesetben öten sérültek meg, közülük háromhoz mentőhelikoptert kellett hívni.
| 2014. máj. 23. péntek 09:29 | Balatonszentgyörgy
Hamarosan megkezdődik a balatonszentgyörgyi vasúti felüljáró felújítása. Kaotikus állapotok várhatók.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.