+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DOGtóber a Kutyás Park és Piknikkertben
2020. november 2. hétfő 16:08 - Keszthely
DOGtóber a Kutyás Park és Piknikkertben
Halloween-i napot tartottak a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben. A Dogtóber elnevezésű rendezvényen meleg italokkal és kellemes, őszi idővel várták a kutyatulajdonosokat és négylábú kedvenceiket. Az üzemeltetők még decemberre is terveznek eseményeket.

Ősszel is szívesen jönnek a vendégek a Kutyás Park és Piknikkertbe. A járványos időszak és mindenszentek ellenére is több kutyatulajdonos vett részt a halloween-i napon. Domján Andrea és párja rendszeres látogatók DJ és Forest nevű kedvenceikkel. Az öt hónapos amerikai staffordshire terriereik számára nagyon jó lehetőség ez a terület, hogy szocializálódjanak a többi négylábúval – vélekedik gazdájuk. 

„Csodálatos a környezet és természetesen a Tibor és a Hajni voltak, akik miatt először jöttünk, a kíváncsiság hozott ide bennünket, aztán maradtunk. Egy csodálatos hely, csodálatos emberekkel és gyönyörű kutyusokkal” - Domján Andrea. 

A halloween-i napon finom forralt borral, punccsal, sült tökkel, kreatív tökfaragással és szuper két - és négylábú társasággal készültek a szervezők. Az üzemeltetők fontos célja, hogy ne csak nyáron érkezzenek hozzájuk a kutyások.

Sziládi-Kovács Tibor projektvezető: „Az egyik fő célkitűzésünk az volt a kutyás strand megnyitása után is, hogy nem csak a szezonban, nyárban gondolkozunk, hanem elő- és utószezonban is. Szeretnénk ősszel, télen és tavasszal is olyan rendezvényeket, aktivitásokat megvalósítani, ami nem csak a kutyásokat vonzza, hanem gyakorlatilag bárkit, aki szeretne ide látogatni egy gyönyörű, szép helyszínre.”

A nyári hónapok alatt mintegy 10.000 látogatója volt a parknak, mellyel a hazai kutyás turizmus leglátogatottabb helyszíne lett. A terület májusban nyílt meg az érdeklődők előtt. A próbaüzemet követően június 4-én nyitották meg ünnepélyesen az attrakciót. Az üzemeltetők és a turisztikai szakemberek is nagy forgalmat és érdeklődést tapasztaltak. 

„Én azt gondolom, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert tényleg egy egyedülálló kezdeményezés lett az országban, sőt azt kell mondanom, hogy a külföldiek is nagy előszeretettel jöttek és látogattak meg minket, célzottan, ami nagyon fontos. A helyi turizmust tudta fejleszteni ez az attrakció. Ez a tervünk is a jövő évre vonatkozóan is, hogy ezt az attrakciót, a Keszthelyi Kutyás Parkot nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is tudjuk népszerűsíteni” - fogalmazott Sziládi-Kovács Tibor.

A Kutyás Park és Piknikkertbe még decemberre is terveznek rendezvényeket, a karácsonyi vásárt és pikniket már rögzítették a programnaptárban.  Ha az időjárás kedvező lesz és a járványügyi intézkedések engedik, akkor bizonyos hétvégékre is kinyitnak még az idei esztendőben.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus