+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hulladékügy, parkolási kérdés és a Helikon Szálló felújítása is felmerült a közmeghallgatáson
2020. október 30. péntek 13:31 - Keszthely
Hulladékügy, parkolási kérdés és a Helikon Szálló felújítása is felmerült a közmeghallgatáson
Parkolással, utak minőségével és hulladékkal kapcsolatos kérdések és észrevételek is érkeztek az idei közmeghallgatásra. A csütörtöki eseményt a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírások mellett szervezték meg, így személyesen csak korlátozott számban jelenhettek meg az érdeklődők a Balaton Színházban. Többen küldték el ezért levélben észrevételeiket, kérdéseiket. Televíziónk élőben sugározta az eseményt.

A Deák Ferenc utca lakói egyrészt a parkolási problémáikkal kapcsolatban, másrészt a hulladéktároló körüli oda nem illő szemétkérdésről is kérdezték az illetékeseket. Kőrös László, a HUSZ Kft. vezetője elmondta, a tegnapi nappal megszűntették a szigetet.

„Természetesen felvettük a kapcsolatot az ott érintett társasházak közös képviselőivel. Egyeztettünk arról, hogy milyen kapacitásokkal rendelkeznek, igényelnek-e további edényeket, megegyeztünk, hogy igen.”

A lakosság arról is érdeklődött, hogy az Apát és a Rezgő utca találkozásánál van-e lehetőség gyalogos átkelőt létesíteni a vasúti síneken. A polgármester elmondta, ezt a MÁV-val kell egyeztetniük, amit néhány héten belül meg is valósítanak. A lakosok érdeklődtek az útfelújításokról, valamint a Helikon Szálló rekonstrukciójával kapcsolatban. Nagy Bálint polgármester egyúttal a Via Hotel építésére is választ adott.

„Az eredeti tervek szerint még az idei évben, úgy tudom, hogy azt tervezik az üzemeltetők, hogy el fog indulni. A Helikon Szállónál, ott már a talajtani vizsgálatok szerintem már el is indultak, vagy ha nem, mostanában kell, hogy elinduljon, mert úgy tudom, hogy az előkészítése, az már megtörtént. Úgyhogy az lehet, hogy már jelenleg zajlik is.”

A levélben érkezett megkeresések után a jelenlévők is feltehették kérdéseiket. Dr. Weller-Jakus Tamás 8 témakörben érdeklődött. Többek között a csapadékvíz elevezetésről, a Balaton-parti szállodák, a Kiskastély helyzetéről, valamint a zöldterületek állapotáról is.

„Tudom, hogy sok virágot elültettek, igyekeznek, de a buszpályaudvar, Tesco, ahol a városba beérkezik a rengeteg vendég, egész nyáron gazba áll.”

Válaszában Nagy Bálint úgy fogalmazott, szerinte is sok a javítani való, a városvezetés pedig azon dolgozik, hogy a rengeteg teendőt minél hatékonyabban lássák el.  Weller-Jakus Tamás továbbá arról is kérdezte a polgármestert, hogy miért emelték meg a keszthelyiek adóját. A polgármester arra kérte a kérdezőt, hogy ne keltse a hangulatot, szó nincs itt adóemelésről, a keszthelyiek adókedvezményét növelték. A testület aznap született döntését dr. Gábor Hajnalka jegyző részletezte.

„Az építményadó emelés pedig oly módon történt, hogy ezáltal a keszthelyieket érintő kedvezmények is változtak ugyanilyen százalékban, tehát ez szintén nem ró pluszterhet a keszthelyi lakosokra. Az iparűzésiadó nyilván a vállalkozókat érinti, a telekadónál viszont az előfordulhat, hogy 1-2 ingatlantulajdonost érinthet a változás.”

Az eseményen kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy a Georgikon utca páratlan számú oldalán mikor helyeznek ki szemetes edényeket. Emellett felhívták a figyelmet, hogy az utcában található B+R parkolóban sem található szemetes.

„Nagyon szép, csodálatos, egyetlen egy szemétgyűjtőedény nincs elhelyezve. A leleményes autósok, ahogy szemközt állunk a bejárattal, a leomlott kőkerítések mögött olyan szeméthalmazok vannak, amit érdemes megnézni.” - osztotta meg Illésné Kulcsár Márta.

A polgármester megköszönte az észrevételt és kérte a GESZ-t, hogy vizsgálják meg, hova lehet szemétgyűjtőedényeket létesíteni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár