+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Széles a koszorúkínálat a piacon
2020. október 28. szerda 13:54 - Keszthely
Széles a koszorúkínálat a piacon
Szerdán is nagy volt az érdeklődés a koszorúk iránt a Városi Piacon. Sok árus kínálatából válogathatnak az érdeklődők november 1-ig. Idén is elsősorban a száraz- vagy selyemvirággal készített koszorúk iránt érdeklődnek a vásárlók, de az élővirágos fajtákat is szép számmal keresik. A tavalyi árakhoz képest átlagosan 10 százalékkal drágultak a koszorúk.

Már a reggeli órákban is sokan érdeklődtek a koszorúk iránt. Mindenszentek és halottak napjához közeledve egyre nagyobb igény van ezekre a sírdíszekre. A Városi Piac alsó területén található parkolóban több árus is kínálja portékáját. A legkülönfélébb koszorúk közül válogathatnak a vásárlók. Leginkább a fenyőalapú fajtákat keresik, de a mohás vagy tobozos változatot is szívesen vásárolják. Ezek a hölgyek is azért érkeztek, hogy szeretteik sírjára találják meg a megfelelő koszorúkat. Azonban nem csak a család, hanem az idős szomszédok, ismerősök részére is vásároltak.

„Általában ilyen közepes méretűekben gondolkodunk, vagy kisebbekben. Mivel azért azt is meg kell nézni, hogy a sírra mekkorát teszünk, mekkora a sír.” - osztotta meg Szabóné Erdélyi Renáta.

A kereskedők tapasztalata szerint meglepően korán kellett idén elkezdeni a koszorúk árusítását. Már több mint egy hete megtalálhatóak ezek a Városi Piacon. Az árusok próbálnak minden igényt kielégíteni. A legkisebbektől kezdve egészen nagyméretű koszorúkat is kínálnak. Az árak ezekhez és az alapanyagokhoz is igazodnak. 650 és 6500 forint között értékesítik ezeket a termékeket. Ez a tavalyi árakhoz képest körülbelül 10%-os növekedést jelent. Az árusok tapasztalata szerint változó, hogy milyen méretben vásárolnak az érdeklődők.

„Szinte minden napnak megvan a maga slágere. Érdekes, tényleg több 10 éves tapasztalat mondatja, hogy egyes napokon nem ugyanazokat a koszorúkat keresik. Van, hogy a nagyobb és drágább koszorúkat keresik, van, hogy a kisebbeket és olcsóbbakat. Érdekes, hogy ahogy közeledünk a naphoz, a mindenszentek napjához vagy a halottak napjához, általában a kisebbeket keresik jobban.” - mondta el Kubicsek László koszorúárus.

A koszorúk mellett az élővirágot is sokan keresik. Számtalan cserepes növényt kínálnak az eladók. Ezek között leginkább a gömbkrizantémok a legnépszerűbbek a vásárlók körében. Azok, akik nem tudnak ültetni a sírokra, a nyughelyek vázáiba a nagyfejű, vágott fajtájú virágok közül is válogathatnak a piac egész területén. A koszorú- és virágárusok november 1-ig minden nap kínálják portékáikat a piac területén.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár