+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elismerések és tisztújítás
2020. október 27. kedd 13:43 - Keszthely
Elismerések és tisztújítás
Rangos kitüntetésekben részesültek a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének tagjai. Tegnap a Fejér György Városi Könyvtárban adták át az elismeréseket és tartotta meg a tavasszal elmaradt küldöttgyűlését a szervezet. Négy évre Balázsy Mária Évát választották elnöknek. A társadalmi vezető fontos célja, hogy lelkisegély-szolgálatot hozzon létre a járvány miatt magányossá vált embereknek.

Hazánkban egyedüliként kapta meg a Vöröskereszt legrangosabb elismerését, a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetést a Zalaapáti Alapszervezet. A véradás szervezése mellett sport- és egészségnapokat, gyűjtéseket szerveznek, a rászoruló családoknak pedig tanévkezdési támogatást nyújtanak a település önkéntesei. Célkitűzéseiket 1914 óta látják el töretlen lelkesedéssel.

Koller Csabáné titkár: „Mindenkin, akin tudunk, segítsünk, mert nem tudjuk, hogy nekünk is mikor lesz szükségünk segítségre bármilyen téren. Nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy megérdemeljük ezt a kitüntetést. 105 éves múlttal rendelkező alapszervezetről beszélünk. Az elődeink is már olyanok voltak, akik maximálisan helyt álltak a község érdekében és a Vöröskereszt életében is.”

A Zalaapáti Alapszervezet titkárát is elismerték a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Gyémánt fokozatával. Koller Csabáné 1990 óta végez elismert munkát az alapszervezet élén.

A Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés Arany Fokozatát vehette át Balázsy Mária Éva, aki 1983 óta színesíti ötleteivel a Vöröskereszt rendezvényeit. Bertáné Kövesdi Gabriellának ítélték oda a Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés Bronz fokozatát.

A Vajda János Gimnázium pedagógusa elsősegélynyújtó versenyekre készíti fel a diákokat és a véradást is szervezi az iskolában.

A Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Horváth István. Az  egykori keszthelyi kapitányságvezető 38-szoros véradó, munkája során számos területen segítette a Vöröskereszt tevékenységét.

Szintén a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést kapta Rónaky Attiláné, aki a Hévízi Bibó Gimnázium tanáraként szervezi a diákok és a pedagógusok körében a véradást.

Negyedik alkalommal részesültek a Humanitárius Település cím kitüntetésben Alsópáhok és Zalaapáti települések, Gyenesdiás pedig második alkalommal érdemelte ki a címet.

Kiváló Önkéntes Elismerő Oklevélben részesült Dr. Vajda Veronika  a Keszthelyi Területi Szervezet önkéntese.           

A tavaszi veszélyhelyzet miatt elmaradt küldöttgyűlést most szervezték meg. Ennek során értékelték a járásban végzett elmúlt négy éves munkát.

„Úgy gondolom, hogy pozitív a mérlegünk, amit az elmúlt négy évben elvégeztünk. Kiemelném a véradások szervezését, amit a tervhez képest 110-120 százalékra teljesítettünk évente” - mondta Kapcsándy Mária, a területi szervezet vezetője. 

A járás 13 alapszervezetének küldöttei új elnököt választottak.  Balázsy Mária Éva négy évre nyerte el a Keszthelyi Területi Szervezet elnöki tisztét. Az eddig végzett munka folytatása mellett az új elnök a járvány miatt szétszakadt családoknak, közösségeknek is segíteni kíván.

„Egy jó szóval, egy jó gondolattal, ha kell, beszélgetéssel, talán sikerül egy olyan lelkisegély-szolgálatot létrehozni, ami azoknak a támogatását szolgálná, akik erre igényt tartanak” - nyilatkozta az új elnök. 

A társadalmi tisztségében Farsang Imrénét váltotta Balázsy Mária Éva. A leköszönő elnöknek megköszönték áldozatos munkáját.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár