+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egész Keszthely gyászolja a tragikus balesetben elhunyt gimnazistát
2020. október 23. péntek 12:41 - Keszthely
Egész Keszthely gyászolja a tragikus balesetben elhunyt gimnazistát
Életét vesztette egy keszthelyi diák egy Vas megyei kalandparkban. A baleset csütörtök délután történt Gyöngyösfalun, a Vajda János Gimnázium egyik osztályával. Két diákot kórházba szállítottak, egyiküket súlyos sérülésekkel. A rendőrség vizsgálja az esetet. Már a baleset napján több gyertyát gyújtottak a gimnázium lépcsőjénél, péntek estére pedig csendes megemlékezést szerveztek a diákok. Az érintett fiataloknak pszichológus segít az eset feldolgozásában.

A Vajda János Gimnázium 10. b osztálya kirándult el a gyöngyösfalui kalandparkba. A csoport a kötélpálya elején tartózkodott néhány méter magasságban, amikor a fatörzs, amire a pallók és a kötél rögzítve volt, kidőlt. Egy 16 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal, a helyszínen életét vesztette. A VAOL.hu azt írta, esély sem volt a diák megmentésére, az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak.Kerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot. Interjút nem adtak, közleményükben megírták, hogy két fiatalt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A Vas megyei hírportál arról számolt be, hogy egyikük súlyosan megsérült. Televíziónk arról értesült, hogy a lábán szenvedett törései miatt őt megműtötték a szombathelyi kórházban, a másik fiatalnak nincsenek belső sérülései.  Az esetről elsőként tudósító 112 Emergency Press Hírügynökség közölte, hogy egy diákot tűzoltók hoztak le a magasból, létra segítségével. A baleset során többen leestek még, de ők nem sérültek meg.

Éjszakába nyúlóan zajlott a helyszíni szemle a kalandparknál. Nagyteljesítményű reflektorokkal világították be a halálos baleset helyszínét a tűzoltók. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya – halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt – büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Az esti órákban, a gimnázium bejáratánál diákok, szülők és pedagógusok gyújtottak gyertyát és rótták le kegyeletüket a tragikus balesetben elhunyt tanuló előtt. A közösségi oldalakon számos magán- és közéleti személyiség, valamint iskola nyilvánította ki részvétét. Keszthely polgármestere is együttérzését fejezte ki a családnak.

Másnap, október 23-án is többen gyújtottak gyertyát a gimnázium lépcsőjénél. Az épületre kifüggesztették a fekete zászlót. Televíziónk megkereste a Vajda János Gimnázium igazgatóját. Varga Sz. Gábor elmondta, hogy döbbenten állnak a tény előtt, hogy ez a baleset megtörtént. Hozzátette, a Tankerülettel karöltve pszichológiai segítséget nyújtanak az érintett diákoknak. Ma estére pedig csendes megemlékezést szerveztek elhunyt iskolatársuk emlékére a diákok a gimnázium elé.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár