+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvilágosodás napja
2020. október 19. hétfő 19:09 - Keszthely
Megvilágosodás napja
Október 16-n a Fő térről indultak azok a kerékpárosok egy esti városi kerékpározásra akik részt vettek a Keszthelyei Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának „Megvilágosodás napja „ elnevezésű programján. A késő programnak nem más volt a célja, mint felhívni a biciklisek figyelmét a láthatóság fontosságára.

A Szentháromság szobornál gyülekeztek a kerékpárosok pénteken este,hogy részt vegyenek a rendőrség Városi Balesetmegelőzési Bizottságának által szervezett programon. Jól felszerelt kerékpárokkal érkeztek családok. Minden gyermeken volt védősisak és olyan is volt akire már a szülei otthon feladták a láthatósági mellényt. A 3. osztályos Nóri is felkészülve érkezett a biciklis programra.

"a bicikli felszerelése,hogy macskaszem a küllők közé,világítás és ellenőrizzük a féket és már voltam a Velencei-tavat megkerülni."-mondta el Horváth Nóra.

A regisztrációt követően a baleset-megelőzési előadó elmondta a városi kerékpározás útvonalát és arról is adott tájékoztatást, hogy mi a program célja.

"A rendezvény célja,hogy minél jobban láthatóak legyenek a kerékpárosok. Főleg ebben a téli időszakban, hogy korábban sötétedik, nagyobb hangsúlyt kap mivelhogy az autóvezetők is nehezebben veszik észre a sötét ruházatban lévő kerékpározókat. S minél jobban ki legyenek világítva a kerékpárok,ill. a kerékpárosok is vegyenek magukra látható,világító mellényeket,kabátokat. Most már lehet olyan kabátokat kapni amik foszforeszkáló csíkkal vannak ellátva."- mondta Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Dongó Norbert a közlekedésbiztonsági programon azt is elmondta sajnos sok a kerékpáros baleset, a láthatósággal, a szükséges tartozékokkal, lámpákkal, prizmákkal felszerelt a kerékpárral azonban sok baleset elkerülhető. A résztvevők között akadt olyan család, amelynek a legkisebb tagja is kerékpárra pattant. Számukra is fontos volt a programon való részvétel.

"Elsősorban az esti mozgás. meg,hogy a gyerekek tanulják meg, hogy mindig legyenek kivilágítva. De amúgy is szeretik. Mindig állítgatják. De fontos, megszokták. Ő már régóta ,3 éves korától biciklizik, ő meg 3,5. Nagy biciklisek.- mondta el Bátki György.

Elindult a biciklis lámpás felvonulás Keszthely Sétáló utcáján, hogy 20 pőerc kerékpározással felhívják a jól láthatóságra a figyelmet. A Balaton-part Energia térre érkeztek, ahol forró tea és édesség várta őket. A rendőrség minden résztvevőt megajándékozott. Ki lámpát, ki láthatósági mellényt kapott. De nem csak az ajándékkal lettek gazdagabbak, hanem azzal az érzéssel is, hogy példát kaptak és példát mutathattak. A programon 23 fő vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár