+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Szabó Tímea
2020. október 16. péntek 19:04 - Keszthely
Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Szabó Tímea
A Párbeszéd folytatja az alapjövedelemmel kapcsolatos javaslatuk országjárását. Beszélgetnek arról, hogyan érintette a térség lakosságát a COVID járvány és milyen problémák merülnek fel térségenként. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót az alapjövedelemmel kapcsolatban csütörtökön.

A  jelenleg 1% körüli  támogatottsággal bíró Párbeszéd 2015-ben hirdette meg először az alapjövedelem javaslatát. Véleményük szerint a XXI. századi problémákra nincs jobb megoldás, mint az alapjövedelem bevezetése. A párt úgy vélekedik, a kérdés különösen aktuális, hiszen a járvány megmutatta, hogy bármikor, bárki, a legjobban működő gazdaság is kerülhet olyan helyzetbe, amikor felborul a világ. Hazánkban is sokan veszítették el a munkájukat, maradtak jövedelem nélkül. A Párbeszéd által kezdeményezett alapjövedelemnek az a célja, hogy a jelenlegi válságra is és jövőben bekövetkezett gazdasági válságokra is megoldást kínáljon - hangzott el Szabó Tímea keszthelyi sajtótájékoztatóján. Az alapjövedelemmel kapcsolatban elmondta továbbá, hogy 3300 milliárd Ft szükséges a bevezetéséhez, hogy minden érintett család biztonságban élhessen.

"Az alapjövedelem nagyjából olyan bruttó havi 500 ezer Ft-os jövedelemig jár,tehát akinek afölött van a jövedelme, annak nincsen szüksége az alapjövedelemre. "- hangsúlyozta a Párbeszéd társelnöke.

A tájékoztatón Molnár Tibor a KÉVE keszthelyi önkormányzati  képviselője elmondta, hogy mint országosan mindenhol, Keszthelyen és térségében is nagy problémát jelent a munkahelyek elvesztése.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A balesetmegelőzés érdekében kerékpároztak.
 
Hatvanheten bérmálkoztak, három egyházközségből Keszthelyen.
 
A nehéz helyzetben lévő zenész társain szeretett volna segíteni tettével a zenei producer.
 
A Lovas Nemzet fotópályázatára 414 pályamű érkezett. A legjobbak tavaszig láthatóak Keszthelyen.
 
Matematikából is remekeltek a vajdás diákok.
 
A haza bölcse ugyanis a keszthelyi épületben is tanult az 1811-12-es tanévben.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár