+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Szabó Tímea
2020. október 16. péntek 19:04 - Keszthely
Sajtótájékoztatót tartott Keszthelyen Szabó Tímea
A Párbeszéd folytatja az alapjövedelemmel kapcsolatos javaslatuk országjárását. Beszélgetnek arról, hogyan érintette a térség lakosságát a COVID járvány és milyen problémák merülnek fel térségenként. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Keszthelyen tartott sajtótájékoztatót az alapjövedelemmel kapcsolatban csütörtökön.

A  jelenleg 1% körüli  támogatottsággal bíró Párbeszéd 2015-ben hirdette meg először az alapjövedelem javaslatát. Véleményük szerint a XXI. századi problémákra nincs jobb megoldás, mint az alapjövedelem bevezetése. A párt úgy vélekedik, a kérdés különösen aktuális, hiszen a járvány megmutatta, hogy bármikor, bárki, a legjobban működő gazdaság is kerülhet olyan helyzetbe, amikor felborul a világ. Hazánkban is sokan veszítették el a munkájukat, maradtak jövedelem nélkül. A Párbeszéd által kezdeményezett alapjövedelemnek az a célja, hogy a jelenlegi válságra is és jövőben bekövetkezett gazdasági válságokra is megoldást kínáljon - hangzott el Szabó Tímea keszthelyi sajtótájékoztatóján. Az alapjövedelemmel kapcsolatban elmondta továbbá, hogy 3300 milliárd Ft szükséges a bevezetéséhez, hogy minden érintett család biztonságban élhessen.

"Az alapjövedelem nagyjából olyan bruttó havi 500 ezer Ft-os jövedelemig jár,tehát akinek afölött van a jövedelme, annak nincsen szüksége az alapjövedelemre. "- hangsúlyozta a Párbeszéd társelnöke.

A tájékoztatón Molnár Tibor a KÉVE keszthelyi önkormányzati  képviselője elmondta, hogy mint országosan mindenhol, Keszthelyen és térségében is nagy problémát jelent a munkahelyek elvesztése.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár