Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újoncokat várnak a keszthelyi cserkészek
2020. okt. 13. kedd | Keszthely
Újoncokat várnak a keszthelyi cserkészek
Cserkész vagyok, egy jobb világért dolgozom – ezzel a jelmondattal várták az érdeklődőket a 379. sz. Feltámadás Cserkész Csapat toborzó napjára. Szombaton, a gyenesdiási Nagymezőn tábortűzrakás, csomózás, növényismeret és cserkészjátékok is várták az érdeklődőket. A keszthelyi cserkészek fő célja, hogy a gyerekek közösségben, a digitális világból kiszakadva töltsék el szabadidejüket.

Alapcsomók, táborozási csomók, hurkok – egy jó cserkész tisztában van ezekkel a technikákkal. A gyerekek kipróbálhatták, hogyan kell az egyszerű kettős, vagy más néven cserkész csomót megkötni. A toborzó napon még a tűzrakás szabályaival, technikájával is megismertették az érdeklődő gyerekeket. Szülei javaslatára és ismerősei példáján felbuzdulva jött el a toborzó napra Kozmányi Máté. A keszthelyi fiú azért szeretne cserkész lenni, hogy tanulhasson.

„Szerintem azért jó cserkésznek lenni, mert akkor mindent felfedezhetsz, ami körülötted van” - nyilatkozta Máté. 

Rendezvényeken, táborokban és más programokon is elengedhetetlen, hogy egy cserkész tisztában legyen azzal, hogyan kell vigyázzba állni, hogyan  van a balra át és más alaki gyakorlatok. Ezért ezt is kipróbálhatták a gyerekek. A cserkészek számára fontos a közösség és az összetartás.  Így van ezzel Dunca-Stadler Márk Zoltán is: „Engem először anyukám vitt el a cserkészetbe. Nem tudtam, hogy létezik ez az egész, viszont kiderült, hogy nagyon jó dolog, először nem akartam egyáltalán elmenni. Ahogy így beléptem ebbe a közösségbe, elkezdtem ismerkedni több emberrel, láttam a programokat, a játékokat, egyre jobban elkezdett engem vonzani, egyre jobban megszerettem, azóta nem tudnám elképzelni az életemet a cserkészet nélkül, ugyanis ez egy nagyon fontos közösség.”

Cserkészjátékokat is bemutattak a Feltámadás Cserkész Csapat tagjai, például ezt az un. körzőt. A sajátkészítésű eszközt hat cserkésznek kell összhangban mozgatnia, míg egy társuk a háromszögben áll. A Dunántúlon a 379. Feltámadás Cserkész Csapat rendelkezik a legnagyobb létszámmal, közel 90-en vannak. Minden pénteken összegyűlnek, a plébánia udvarán tartanak őrsgyűléseket. Portyázni is járnak, a hétvégi kirándulások mellett minden nyáron tíznapos tábort szerveznek, de részt vesznek városi ünnepségeken is.

Pusztai Krisztina csapatparancsnok: „Az elsődleges célunk az, hogy a gyerekek közösségben tudjanak szocializálódni, illetve minél több barátot szerezzenek nálunk. A cserkészeknek tíz cserkésztörvénye van, ezek mentén próbáljuk mi a gyerekeinket nevelni. Mi nevelőmunkát végzünk a cserkészeten belül, ez minden korosztályra vonatkozik, úgyhogy a fő célunk az, hogy közösségben töltsék el kontaktkapcsolatokkal az idejüket és tényleg kiszakítsuk őket ebből a digitális világból.”

A toborzó nap egyértelmű célja az volt, hogy utánpótlást gyűjtsenek a csapatba. A csatlakozni vágyókat pénteken 17.30 és 18.30 között várják a fő téri plébánia udvarán a Cserkész Otthonban.  A 379. Feltámadás Cserkész Csapat ősszel ünnepli megalakulásuk 95. évfordulóját.  Kis kiállítást is rendeztek a Nagymezőn, a csapat történetével, programjaival is megismerkedhettek az érdeklődők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Bővült a 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat létszáma.
| 2023. jún. 20. kedd 15:39 | Keszthely
A program fő célja a közösségépítés volt.
| 2023. ápr. 25. kedd 14:55 | Keszthely
Kiállítás megnyitót és könyvbemutatót tartott a Balaton Színházban a 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat
| 2023. jan. 31. kedd 14:52 | Keszthely
Támogatói bált rendezett a 379. Feltámadás Cserkész Csapat.
| 2022. szep. 19. hétfő 16:11 | Keszthely
Huszonhat edzést nézhettek meg kicsik és nagyok a Szeptemberi Edzéskeresőn.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.