+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újoncokat várnak a keszthelyi cserkészek
2020. október 13. kedd 15:50 - Keszthely
Újoncokat várnak a keszthelyi cserkészek
Cserkész vagyok, egy jobb világért dolgozom – ezzel a jelmondattal várták az érdeklődőket a 379. sz. Feltámadás Cserkész Csapat toborzó napjára. Szombaton, a gyenesdiási Nagymezőn tábortűzrakás, csomózás, növényismeret és cserkészjátékok is várták az érdeklődőket. A keszthelyi cserkészek fő célja, hogy a gyerekek közösségben, a digitális világból kiszakadva töltsék el szabadidejüket.

Alapcsomók, táborozási csomók, hurkok – egy jó cserkész tisztában van ezekkel a technikákkal. A gyerekek kipróbálhatták, hogyan kell az egyszerű kettős, vagy más néven cserkész csomót megkötni. A toborzó napon még a tűzrakás szabályaival, technikájával is megismertették az érdeklődő gyerekeket. Szülei javaslatára és ismerősei példáján felbuzdulva jött el a toborzó napra Kozmányi Máté. A keszthelyi fiú azért szeretne cserkész lenni, hogy tanulhasson.

„Szerintem azért jó cserkésznek lenni, mert akkor mindent felfedezhetsz, ami körülötted van” - nyilatkozta Máté. 

Rendezvényeken, táborokban és más programokon is elengedhetetlen, hogy egy cserkész tisztában legyen azzal, hogyan kell vigyázzba állni, hogyan  van a balra át és más alaki gyakorlatok. Ezért ezt is kipróbálhatták a gyerekek. A cserkészek számára fontos a közösség és az összetartás.  Így van ezzel Dunca-Stadler Márk Zoltán is: „Engem először anyukám vitt el a cserkészetbe. Nem tudtam, hogy létezik ez az egész, viszont kiderült, hogy nagyon jó dolog, először nem akartam egyáltalán elmenni. Ahogy így beléptem ebbe a közösségbe, elkezdtem ismerkedni több emberrel, láttam a programokat, a játékokat, egyre jobban elkezdett engem vonzani, egyre jobban megszerettem, azóta nem tudnám elképzelni az életemet a cserkészet nélkül, ugyanis ez egy nagyon fontos közösség.”

Cserkészjátékokat is bemutattak a Feltámadás Cserkész Csapat tagjai, például ezt az un. körzőt. A sajátkészítésű eszközt hat cserkésznek kell összhangban mozgatnia, míg egy társuk a háromszögben áll. A Dunántúlon a 379. Feltámadás Cserkész Csapat rendelkezik a legnagyobb létszámmal, közel 90-en vannak. Minden pénteken összegyűlnek, a plébánia udvarán tartanak őrsgyűléseket. Portyázni is járnak, a hétvégi kirándulások mellett minden nyáron tíznapos tábort szerveznek, de részt vesznek városi ünnepségeken is.

Pusztai Krisztina csapatparancsnok: „Az elsődleges célunk az, hogy a gyerekek közösségben tudjanak szocializálódni, illetve minél több barátot szerezzenek nálunk. A cserkészeknek tíz cserkésztörvénye van, ezek mentén próbáljuk mi a gyerekeinket nevelni. Mi nevelőmunkát végzünk a cserkészeten belül, ez minden korosztályra vonatkozik, úgyhogy a fő célunk az, hogy közösségben töltsék el kontaktkapcsolatokkal az idejüket és tényleg kiszakítsuk őket ebből a digitális világból.”

A toborzó nap egyértelmű célja az volt, hogy utánpótlást gyűjtsenek a csapatba. A csatlakozni vágyókat pénteken 17.30 és 18.30 között várják a fő téri plébánia udvarán a Cserkész Otthonban.  A 379. Feltámadás Cserkész Csapat ősszel ünnepli megalakulásuk 95. évfordulóját.  Kis kiállítást is rendeztek a Nagymezőn, a csapat történetével, programjaival is megismerkedhettek az érdeklődők.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus