+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem enyhül az idő a következő napokban sem
2020. október 12. hétfő 16:41 - Keszthely
Nem enyhül az idő a következő napokban sem
Estétől újabb csapadékra kell számítani és a szél sem enyhül jelentősen a térségünkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán és csütörtökön átmenetileg felszakadozik a felhőzet, a hétvégére azonban újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, amely esővel és széllel érkezik. A hőmérséklet sem változik jelentősen, 6 és 10 fok közötti átlagokra lehet számítani.

Az elmúlt hét időjárása még a késő nyarat idézte, a hétvégére azonban már előkerültek a vastag kabátok. Egy hullámzó frontrendszer érte el a Kárpát-medencének a nyugati felét, amely viharos szelet és csapadékot is hozott. Ez a frontrendszer a következő 1-2 napban még érezteti hatását, így eltérő hőmérsékletet lehet tapasztalni az ország nyugati és keleti felén. Keszthely térségében hétfő reggelig 15-30 milliméternyi csapadék hullott, estétől azonban újabb esőre kell számítani. A hét második felében már felszakadozik a felhőzet, jelentős hőmérséklet-emelkedésre azonban nem lehet számítani.

„Keddig nem nagyon várható jelentős változás, tehát mind éjszaka, mind nappal nagyjából 6-10 fok között fognak majd alakulni a hőmérsékletek. Miután ez a frontrendszer, valamint az azon képződött mediterrán ciklon elhagyja térségünket, tehát szerdán, akkor várható egy kicsi változás időjárásunkban. Mivel a felhőzet fel fog szakadozni, ezért mind szerda, mind csütörtök hajnalban eléggé hideg lesz, tehát 5 fok alatti minimum hőmérsékletek is előfordulhatnak abban a térségben. Nagyon úgy tűnik, hogy csütörtökön érkezik az újabb adag, délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon fog majd érkezni.” - tájékoztatott Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A viharos szél miatt a napokban többször is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a keszthelyi térségre. Orvosmeteorológiai szempontból kettős fronthatás érvényesül, ez fejfájást válthat ki az arra érzékenyeknél, de a borongós idő általánosságban is kedvezőtlen hatással lehet a közérzetre. A várható időjárás a turistáknak és a kirándulóknak sem kedvez, ilyenkor leginkább beltéri programokat szervezhetnek az utazni vágyók.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus