+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Futottak a vadlánosok
2020. október 6. kedd 13:22 - Cserszegtomaj
Futottak a vadlánosok
350 futó és 120 önkéntes segítségével zajlott le az idei Vadlán Ultra Terepfutóverseny. Ebben az évben is két távon, 50 és 108 km-en futhattak a versenyzők több kategóriában, a Keszthelyi-hegységben. A koronavírus-járvány miatt a közös programok elmaradtak, azonban ennek ellenére is jól érzeték magukat a futók a megmérettetésen.

A hajnali hatkor indult mezőny eleje pár perccel fél 8 előtt már Zalaszántón jelentkezett be. A futók Cserszegtomajról indultak, a Rezi váron keresztül érkeztek Szántóra a frissítőponthoz. A pár pillanatnyi pihenés után futottak tovább az erdőn keresztül a Béke Sztúpához. A buddhista építményhez a domborzati akadályokat is le kellett győzniük a futóknak, majd ezt megkerülve tovább nyargalhattak a versenyzők a következő pihenőállomásig. A sztúpához felvezető út parkolójánál váltópont is volt, ahol a többfős csapattagok cserélhették egymást.

„Nagyon jól érzem magam. Sopronból érkeztünk egy négyfős csapattal. Először veszünk részt ezen a terepversenyen, de nagyon tetszik. Tetszettek igazából a tavalyi soproni kollégák, futótársak beszámolói. És azért is jelentkeztünk. Nagyon tetszik az egész. Eddig egy 15-ös szakaszon vagyok túl. Vár még rám egy 13-as szakasz, meglátjuk, hogy fog sikerülni. Összesen 108 km-t futunk négy fővel, de szuper minden, a szervezés minden.” - osztotta meg Bendes Csaba.

A 108 km-t teljesítő egyéni futók között az első 17 órakor érkezett be a cserszegtomaji sportcsarnokhoz. Őt követően folyamatosan érkeztek a többiek is egészen késő estig. Az előző évekhez képest idén nem volt lehetőség hosszú ideig pihenni a sportcsarnokban, a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírások ezt ugyanis nem tették lehetővé. Ennek ellenére pozitívak voltak a visszajelzések.

„Az időjárás megint mellénk szegődött, azért ez egy nagyon nagy segítség ahhoz, hogy a megváltozott körülmények között kellett tartanunk a versenyt. Úgyhogy eddig nagyon jó. Én bízom benne, hogy kitart a nap végéig ez a sok-sok dicséret, amit eddig kaptunk. Van néhány visszajelzés eltévedésből, néhány apróságból, de azt gondolom, hogy összességében a belső mutatóm azt mutatja, hogy jól dolgozott ez a 120 ember azon, hogy ez a 350 ember velünk együtt jól érezze magát.” - véleményezte Juhász Péter főszervező.

A 108 km-t 11:00:15 másodperc alatt teljesítette a legjobb férfi, míg 14:09:33-as idővel futott be az első nő. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár