+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjött a hó, előkerültek a szánkók
2018. február 26. hétfő 14:20 - Keszthely
Megjött a hó, előkerültek a szánkók
Szánkózók lepték el a Nagymezőt a hétvégén. A verőfényes napsütésben családok és baráti társaságok is csúszkáltak a Keszthelyi-hegység dombjain, ki szánkóval, ki pedig hócsúszkával. A jó levegőt és a siklást kicsik és nagyok egyaránt élvezték.

Lelkesen csúszkáltak gyerekek és felnőttek egyaránt a Nagymezőn hétvégén. Az idei időjárás először biztosított lehetőséget a szánkózásra, és ezt sokan ki is használták. A téli időszak egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége a szánkózás, amelynek az eszközigénye is elenyésző, mindössze egy szánkóra, meleg ruhára és hóra van szükség hozzá. A nagyobb gyerekek már szülők nélkül is nagyon profin csúszkáltak.        

„A szánkózás nekem már gyerekkorom óta nagyon megy, és szeretem. Apától tanultam meg, és szeretek, most, hogy itt vannak velem a barátaim, szeretek velük lenni. Mindig így hátra kell húzni magunkat, és úgy gyorsabban tudunk siklani.” - mondta Ziegler Ádám, aki a barátaival szánkózott.

A kisebb gyerekek szülői segítséggel szánkóztak, a bátrabbak pedig a nagyobb pályát is megcélozták. A fa vagy vastalpú szánkók mellett műanyag és kormányos szánkókkal és hócsúszkákkal is siklottak a pályákon. A havat már mindenki nagyon várta, hiszen a szánkózás nagyon jó délutáni program a baráti társaságoknak és a családoknak is.

„Nagyon szép időjárás van, meg nap. Mi is jöttünk szánkózni, mert egész nap itt vagyunk kint és nagyon élvezzük az időjárást. Szerintem nagyon-nagyon szép napunk van, úgyhogy köszönjük az egészet.” - emelte ki Jenkovszky András, aki a családjával csúszkált.

A téli hidegre még a héten is számítani kell, így a leesett hó biztosan nem fog elolvadni. Így a hétvégéig még biztosan lesz lehetőség szánkózni a Keszthelyi-hegység dombjain. „Az idei tél nem sok lehetőséget biztosított a szánkózás szerelmeseinek. Február utolsó hétvégéjén azonban verőfényes napsütésben élvezhették a szánkózást kicsik és nagyok egyaránt.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus