+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjött a hó, előkerültek a szánkók
2018. február 26. hétfő 14:20 - Keszthely
Megjött a hó, előkerültek a szánkók
Szánkózók lepték el a Nagymezőt a hétvégén. A verőfényes napsütésben családok és baráti társaságok is csúszkáltak a Keszthelyi-hegység dombjain, ki szánkóval, ki pedig hócsúszkával. A jó levegőt és a siklást kicsik és nagyok egyaránt élvezték.

Lelkesen csúszkáltak gyerekek és felnőttek egyaránt a Nagymezőn hétvégén. Az idei időjárás először biztosított lehetőséget a szánkózásra, és ezt sokan ki is használták. A téli időszak egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége a szánkózás, amelynek az eszközigénye is elenyésző, mindössze egy szánkóra, meleg ruhára és hóra van szükség hozzá. A nagyobb gyerekek már szülők nélkül is nagyon profin csúszkáltak.        

„A szánkózás nekem már gyerekkorom óta nagyon megy, és szeretem. Apától tanultam meg, és szeretek, most, hogy itt vannak velem a barátaim, szeretek velük lenni. Mindig így hátra kell húzni magunkat, és úgy gyorsabban tudunk siklani.” - mondta Ziegler Ádám, aki a barátaival szánkózott.

A kisebb gyerekek szülői segítséggel szánkóztak, a bátrabbak pedig a nagyobb pályát is megcélozták. A fa vagy vastalpú szánkók mellett műanyag és kormányos szánkókkal és hócsúszkákkal is siklottak a pályákon. A havat már mindenki nagyon várta, hiszen a szánkózás nagyon jó délutáni program a baráti társaságoknak és a családoknak is.

„Nagyon szép időjárás van, meg nap. Mi is jöttünk szánkózni, mert egész nap itt vagyunk kint és nagyon élvezzük az időjárást. Szerintem nagyon-nagyon szép napunk van, úgyhogy köszönjük az egészet.” - emelte ki Jenkovszky András, aki a családjával csúszkált.

A téli hidegre még a héten is számítani kell, így a leesett hó biztosan nem fog elolvadni. Így a hétvégéig még biztosan lesz lehetőség szánkózni a Keszthelyi-hegység dombjain. „Az idei tél nem sok lehetőséget biztosított a szánkózás szerelmeseinek. Február utolsó hétvégéjén azonban verőfényes napsütésben élvezhették a szánkózást kicsik és nagyok egyaránt.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó