+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresek voltak a VSZK-sok a Magyar Diáksport Napján
2020. szeptember 30. szerda 14:45 - Keszthely
Sikeresek voltak a VSZK-sok a Magyar Diáksport Napján
Célba dobtak, futottak, ugróköteleztek és spinningeztek a VSZK-s diákok a Magyar Diáksport Napján. A program kapcsán két órán keresztül az iskola összes osztálya részt vett valamelyik sporttevékenységben. Ennek célja, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra. Ezek mellett az esemény jól illett az iskola új fitness-wellness instruktor képzésébe is.

Ugrókötél-kihívást is teljesíthettek a diákok az eseményen. Az osztályoknak 20 perc 20 másodperce volt minél több kötéláthajtást elvégezni, tetszőleges módon. A Magyar Diáksport Nap jól illeszkedik az iskola új képzéséhez, a fittness-wellness instruktor oktatáshoz, mely több diák tetszését is elnyerte a felvételinél.

„Nagyon megtetszett, meg igazából mindig is érdekelt a sport. Mindenképp azzal szeretem volna továbbtanulni ezzel kapcsolatban.” - mesélte Horváth Dominika  tanuló.

Bár az esemény alatt többször eredt el az eső, esernyő alatt is versenyeztek a VSZK-sok. Folyamatosan cserélgették egymást a csapattagok a spinning kerékpárokon. 20 perc 20 másodpercen keresztül ugyanis nem állhattak le a biciklik, a gyors tempó miatt azonban sokkal könnyebb elfáradni, mint egy hagyományos kétkerekűn. A spinning manapság sokak kedvencévé vált, hiszen az általános edzések mindig jó hangulatban zajlanak és egyszerre többen is tudják végezni. Többek között ezért is döntöttek amellett, hogy ezzel az edzésformával is részt vesznek a fiatalok a Magyar Diáksport Napon. Az iskola számára fontos az egészséges életmódra való nevelés, az, hogy minél többet tudják megmozgatni a fiatalokat.

„A Magyar Diáksport Szövetség felhívásához csatlakoztunk, hogy egy 120 perces mozgásprogramot biztosítsunk a diákjainknak. És úgy gondoltuk, hogy mi ezt meg tudjuk tenni most itt a járványhelyzet ellenére is úgy, hogy az egész iskolát megmozgatjuk és ezért négy helyszínt alakítottunk ki, ahol különböző mozgásformákkal a gyerekek 20 perc 20 másodperc alatt, illetve 2020 méter lefutásával teljesítik ezeket a feladatokat.” - ismertette Selmeczy Zsuzsanna pedagógus.

A Magyar Diáksport Napját 2006 óta rendezik meg, mely európai kezdeményezéssé is vált. Manapság már több mint 40 európai országban szervezik meg az Európai Diáksport Napot, mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel. A VSZK-sok sportnapját Resznek község önkormányzata is támogatta.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár