Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A turizmus világnapját ünnepelték
2024. szep. 26. csütörtök | Keszthely
A turizmus világnapját ünnepelték
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én emlékezik meg a Turizmus Világnapjáról. Ezen a napon a turizmusban érintettek ünnepelnek népszerűsítve a turizmust. Az ünnepléshez ebben az évben egész napos programmal kapcsolódott a ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is.

Látványosan berendezett tér a Keszthelyi VSZK-ban. A tanulók osztályonként egy-egy ország színeiben öltözve vonultak be a turizmus világnapjához kacsolódó program, országokat szimbolizáló színes terébe."Azért választottuk az osztállyal Spanyolországot,mert szép hely. Rengeteg látványossággal, finom ételekkel és a tervek közt szerepel az is, hogy elmegyünk meglátogatni."- mondta az iskola tanulója Adorján Zsombor.

Az élményszerzés a legfőbb motiváció az utazásnál. Ezt helyezte előtérbe az iskola a program kialakításánál. Megépítették a turizmus fáját, a turizmushoz kapcsolódó jelmondatokkal hívták fel a figyelmet a világ megismerésére. Egy repülőgép belsőterében helyet foglalhattak a tanulók és a stewardessek koktéllal kínálták őket. Igazi utazás élmény volt számukra. Volt olyan tanuló, akinek a rögtönzött feladattal, az élet további területein is elképzelései vannak."Igen, megfordult  a fejemben. Most jelenleg a szakmai gyakorlatomat egy szállodában töltöttem recepciósként. Viszont a repülés is nagyon érdekel és szeretném magam benne kipróbálni."- nyilatkozott Tolnai Mira.

A pedagógusok és a tanulók is élvezték a Turizmus világnapi programot. Megnézték egymás munkáját és aktívan bekapcsolódtak a kvíz feladatokba is, ahol volt rejtvény, város felismerés és nevezetességek párosítása is.

"A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel álltak neki a feladatnak és nagyon élvezték, hogy az általuk választott országot megjelenítve a plakátokon és a beöltözött kis jelmezeikben bemutatták. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen sok új ismeretet kaptak ezáltal. Kinyílott előttük egy picit a világ."- mondta el az iskola oktatója Henczi Judit Franciska.

A Turizmus Világnapján számos program mutatja be a belföldi és külföldi értékeket, látnivalókat. A Keszthelyi VSZK pedagógusai is fontosnak tartották, hogy egy megépített színes világgal, egy kalandjátékkal  népszerűsítsék a látnivalókat."Azért fontos számunkra, hogy a turizmus világnapját megünnepeljük, mert 1980óta szeptember 27-n ünnepli a világ a turizmust. Ami az iskolánk számára is fontos, hiszen  a főágazatunk a turizmus vendéglátás. Ami mellett még kereskedelem és sportágazattal is foglalkozik az iskola a képzések kínálatában és ami szervesen kapcsolódik a turizmus, vendéglátás ágazathoz."- mondta el az intézmény igazgatója, Járfás Andrea.

A színes, élménydús programba 214 tanuló kapcsolódott be a Keszthelyi VSZK-ban a Turizmus Világnapján.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió 

| 2024. aug. 16. péntek 19:15 | Hévíz
A külföldi és a belföldi vendégéjszakák száma is nőtt, Hévíz a legnépszerűbb vidéki település hazánkban.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Hévíz
A Vállalkozók Országos Szövetsége közös eszmecserére, a sikerek és nehézségek megvitatására hívta össze a résztvevőket.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
A tó megkoszorúzása mellett Keszthelyen adták át a Balaton-díjakat is.
| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A találkozón szó esett a jövőbeni fejlesztésekről.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
09:30
Hittel,lélekkel
09:40
Konyhashow
10:00
Híradó
10:15
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:35
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
A szomszéd vár
18:29
18:32
Konyhashow
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.