+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A testületi döntésekről számolt be Nagy Bálint
2020. szeptember 25. péntek 17:13 - Keszthely
A testületi döntésekről számolt be Nagy Bálint
A város költségvetésének helyzetéről, az ingatlankoncepcióról és Keszthely intézményi struktúrájának felülvizsgálatáról beszélt részletesen Nagy Bálint pénteki sajtótájékoztatóján. Mára már hagyomány, hogy a lakosság széleskörű tájékoztatása érdekében Keszthely polgármestere a testületi ülést követő napon a főbb napirendi pontokról részletes tájékoztatást ad.

Nagy Bálint elmondta, a csütörtöki testületi ülésen döntöttek a költségvetéshez kapcsolódó rendeletmódosításról. Elhangzott, a város nehéz helyzetbe került tavasszal a pandémia első hullámában, a nyáron azonban kiemelkedően sok belföldi vendéget fogadott, így a szolgáltatók jó szezonról számoltak be. Nagy Bálint kiemelte, februárban egy stabil, jelentős tartalékokkal rendelkező költségvetést sikerült elfogadni, így Keszthelynek nincsenek likviditási problémái.      

„Ma elmondhatjuk azt, hogy Keszthely város költségvetése az stabil, de azt is el kell sajnos mondanunk, hogy azért nincsen jó helyzetben, kifejezetten nehéz helyzetben van. Ahhoz, hogy ezt a stabilitást a jövőben is meg tudjuk őrizni az év hátralevő részében, most várjuk mi is a szeptember végi adózási számokat. Arról tájékoztattam a testületet, hogy addig is én egy nagyon visszafogott költségvetést kérek, és a munkatársakat is arra kértem, hogy nagyon megfontolt kiadási oldallal kalkuláljanak.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Keszthely képviselő-testülete csütörtökön tárgyalt az intézményi struktura felülvizsgálatáról. Ennek része a VÜZ Kft. átvilágítása, amely a nyár folyamán lezajlott. Nagy Bálint beszámolt arról, az ügyvezető beadta a lemondását, az átalakítási folyamat alatt ideiglenes vezetője lesz a kft-nek, utána pályázatot írnak ki. Szó volt a város ingatlankoncepciójáról is. Elhangzott, az elmúlt időszakban felmérték a teljes városi vagyont, és új irányokat jelöltek ki az önkormányzati ingatlanok hatékonyabb felhasználása érdekében.     

„Az a célunk, hogy a szociálisan nehéz helyzetben lévő keszthelyi embereket még jobban tudjuk a következő időszakban, a következő években segíteni, akár a lakáshoz jutást is. Látjuk azt, hogy a korábbi, hosszabb vagy jó néhány évvel ezelőtti időszakban sok olyan szerződés köttetett, aminek „köszönhetően” ma nagyon sok olyan szociálisan rászoruló keszthelyi van, akiknek az önkormányzat – meglévő lakás híján – nem tud érdemben segíteni. Ezen szeretnénk változtatni a következő időszakban.” - tette hozzá Nagy Bálint.

Az ülésen tárgyalták a Kossuth utca 2. szám alatt lévő ingatlan szerződéshosszabbítási kérelmét is. Nagy Bálint elmondta, az ingatlan bérlője, Herold János jelentős tartozást halmozott fel az elmúlt években, így az önkormányzat a továbbiakban nem adja bérbe az ingatlant. Keszthely polgármestere a sajtótájékoztatón kifejtette, felháborítónak tartja, hogy a KÉVE képviselői vehemensen védték Herold Jánost. Nagy Bálint emlékeztetett, Czuth Zoltán azt javasolta, hogy a következő tíz évben díjmentesen adja bérbe az ingatlant Herold Jánosnak az önkormányzat. Keszthely polgármestere elmondta, ez a javaslat elfogadhatatlan, hiszen igazságtalan azokkal szemben, akik – ahogy fogalmazott – becsületesen fizetik a bérleti díjat.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus