Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Megnyílt Mészáros T. László életmű kiállítása
2020. szep. 21. hétfő | Keszthely
Megnyílt Mészáros T. László életmű kiállítása
Az ismert zalai fotós Mészáros T.László nem csupán képeit, hanem animációit, karikatúráit, társasjátékait is bemutatja azon a kiállításon, amelyet Mészi 60 címmel nyitottak meg szombaton a Balatoni Múzeumban. A fotóriporter életmű kiállításának minden darabja a kreativitásról, az alkotói munkásságról és a jó partneri kapcsolatokról árulkodik.

16 évesen kezdett fotózni, több mint 100 albuma jelent meg, 15 évig fotózott a Zalai Hírlapnál és kreativitásával a gyermekek figyelmét is felhívta társasjátékaival. Ő a Mészáros T. László fotóriporter –hangzott el életmű kiállításának megnyitóján. A Zalában jól ismert fotóst barátai, egykori kollégái és munkatársai is köszöntötték. Zenével, tánccal. Munkásságát Zalaegerszeg alpolgármestere  Vadvári Tibor  méltatta. Vándor László, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója személyes történetekkel köszöntötte a fotóst akit 43 éve ismer.

"Rengeteg minden kötött össze bennünket az évek folyamán. A múzeum számtalan kiadványában segített bennünket képeivel Mészi. Aztán volt olyan is, hogy a Zala megye műemlékeiről készült képkiállítását én vittem végig Székelyföldön, a székely városokon."-mondta Vándor László.

Mészáros T. László  fotós, filmes közönségszervezőként is dolgozott Zalaegerszegen. A  filmezést 2014-ben kezdte újra, digitális technikával. Egy zalai bábkészítő figurái késztették arra, hogy animációs filmeket készítsen. A Happy Dixieland  Band tagjaival is alkotott.

"Visszaemlékszek rá, három közös munkánk volt és mindegyik nagyon jó hangulatban telt. A Mészi egy nagyon kreatív sokoldalú ember és a humora sem utolsó, úgyhogy mondanom sem kell tényleg nagyon jó visszaemlékezni ezekre a közös munkákra. Nagyon jó élmény volt vele együtt dolgozni."- mondta el Babos Lajos zenekarvezető.

A sikeres fotós kiállítását a számára legkedvesebb ember, az idős édesanyja így nyitotta meg.

"Szeretettel köszöntök mindenkit. Sajnálom, hogy nem tudtam eljönni. A kiállítást megnyitom."

A Balatoni Múzeum három kiállítóterme sok érdekes látnivalót kínál a Mészi 60 című kiállításon. Életképek, tájak, építészeti remekek, karikatúrák és a társasjátékok mellett kis animációs filmeket és azok figurái. Az alkalomra  készült egy gömbpanoráma ami ez idáig hazánkban egyedülálló.

"Ez nagyon sok és fáradságos munka volt. Illesztgetni és megrajzolni ugyanis ez a korábbi 93-94-es karikatúráimból állítottam össze úgy, hogy még hozzárajzoltam. Egybefüggővé tettem az egészet. Most ez azért érdekes mert ugye 3D-s gömbpanorámákat láttunk a neten. Ezt is be fogom vinni nyilván a honlapomra. Ahhoz máshogy kell megrajzolni. Viszont karikatúrát még nem láttunk, legalábbis én nem tudok róla. Nagyon körülnéztem, de nincs. Tehát magyarul rajzban ez az első ilyen kör."- adott tájékoztatást Mészáros T. László.

Mészáros T. László életmű kiállítása december végéig látogatható a Balatoni Múzeumban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. már. 8. kedd 19:07 | Keszthely
Megnyílt Szabó János fotókiállítása a Fejér György Városi Könyvtárban
| 2022. feb. 8. kedd 19:07 | Keszthely
Különleges képekkel nyílt kiállítás a Balaton Színházban.
| 2021. szep. 21. kedd 19:05 | Gyenesdiás
Kiállítással kezdődött az őszi program Gyenesdiáson.
| 2021. szep. 9. csütörtök 19:05 | Keszthely
Füzesi Zoltán L-Égi szemmel című kiállításával kezdődött az őszi könyvtári program.
| 2019. jan. 14. hétfő 08:57 | Keszthely
Bemutatták Keszthelyen Mészáros T. László új fotóalbumát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.