+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt Mészáros T. László életmű kiállítása
2020. szeptember 21. hétfő 19:02 - Keszthely
Megnyílt Mészáros T. László életmű kiállítása
Az ismert zalai fotós Mészáros T.László nem csupán képeit, hanem animációit, karikatúráit, társasjátékait is bemutatja azon a kiállításon, amelyet Mészi 60 címmel nyitottak meg szombaton a Balatoni Múzeumban. A fotóriporter életmű kiállításának minden darabja a kreativitásról, az alkotói munkásságról és a jó partneri kapcsolatokról árulkodik.

16 évesen kezdett fotózni, több mint 100 albuma jelent meg, 15 évig fotózott a Zalai Hírlapnál és kreativitásával a gyermekek figyelmét is felhívta társasjátékaival. Ő a Mészáros T. László fotóriporter –hangzott el életmű kiállításának megnyitóján. A Zalában jól ismert fotóst barátai, egykori kollégái és munkatársai is köszöntötték. Zenével, tánccal. Munkásságát Zalaegerszeg alpolgármestere  Vadvári Tibor  méltatta. Vándor László, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója személyes történetekkel köszöntötte a fotóst akit 43 éve ismer.

"Rengeteg minden kötött össze bennünket az évek folyamán. A múzeum számtalan kiadványában segített bennünket képeivel Mészi. Aztán volt olyan is, hogy a Zala megye műemlékeiről készült képkiállítását én vittem végig Székelyföldön, a székely városokon."-mondta Vándor László.

Mészáros T. László  fotós, filmes közönségszervezőként is dolgozott Zalaegerszegen. A  filmezést 2014-ben kezdte újra, digitális technikával. Egy zalai bábkészítő figurái késztették arra, hogy animációs filmeket készítsen. A Happy Dixieland  Band tagjaival is alkotott.

"Visszaemlékszek rá, három közös munkánk volt és mindegyik nagyon jó hangulatban telt. A Mészi egy nagyon kreatív sokoldalú ember és a humora sem utolsó, úgyhogy mondanom sem kell tényleg nagyon jó visszaemlékezni ezekre a közös munkákra. Nagyon jó élmény volt vele együtt dolgozni."- mondta el Babos Lajos zenekarvezető.

A sikeres fotós kiállítását a számára legkedvesebb ember, az idős édesanyja így nyitotta meg.

"Szeretettel köszöntök mindenkit. Sajnálom, hogy nem tudtam eljönni. A kiállítást megnyitom."

A Balatoni Múzeum három kiállítóterme sok érdekes látnivalót kínál a Mészi 60 című kiállításon. Életképek, tájak, építészeti remekek, karikatúrák és a társasjátékok mellett kis animációs filmeket és azok figurái. Az alkalomra  készült egy gömbpanoráma ami ez idáig hazánkban egyedülálló.

"Ez nagyon sok és fáradságos munka volt. Illesztgetni és megrajzolni ugyanis ez a korábbi 93-94-es karikatúráimból állítottam össze úgy, hogy még hozzárajzoltam. Egybefüggővé tettem az egészet. Most ez azért érdekes mert ugye 3D-s gömbpanorámákat láttunk a neten. Ezt is be fogom vinni nyilván a honlapomra. Ahhoz máshogy kell megrajzolni. Viszont karikatúrát még nem láttunk, legalábbis én nem tudok róla. Nagyon körülnéztem, de nincs. Tehát magyarul rajzban ez az első ilyen kör."- adott tájékoztatást Mészáros T. László.

Mészáros T. László életmű kiállítása december végéig látogatható a Balatoni Múzeumban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus