+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem lehet idén színházbérletet váltani Keszthelyen
2020. szeptember 11. péntek 17:45 - Keszthely
Nem lehet idén színházbérletet váltani Keszthelyen
Nem lesz idén bérletértékesítés a Balaton Színházban. Az intézmény vezetése úgy döntött, hogy a bizonytalan járványhelyzet miatt idén nem lehet sem a felnőtt, sem pedig az ifjúsági- és gyermekbérleteket megváltani. A közönség azonban nem marad előadás nélkül, a tervek szerint a bérletben meghirdetett darabokat hozzák el Keszthelyre, ezeket belépőjegy ellenében lehet megtekinteni.

Nagy népszerűségnek örvendtek a Balaton Színház bérletes előadásai az elmúlt években. A felnőttek számára meghirdetett Simándy- és Festetics-bérletes darabok telt házat vonzottak, de ifjúsági- és gyermekbérletet is nagyon sokan váltottak. A hagyományok szerint idén is szeptember 3-ig kellett jelentkezni azoknak, akik igényt tartanak a helyükre, az értékesítés megkezdése előtt azonban a Balaton Színház úgy döntött, hogy idén nem lesz lehetőség a bérletek megváltására.

„Várnunk kellett arra, hogy hogy alakul ez az egész helyzet, és nehéz döntés volt azt meghoznunk ezen a héten, hogy nem tudjuk elindítani a bérletet. Azért nem tudjuk, mert a bérletet ebben az évben ki kellene fizetni a bérleteseinknek, és nekünk az nagyon kellemetlen helyzet, hogyha bejönnek ezek az összegek a kasszába, és utána a bérletes előadásokat viszont vissza kell mondanunk. A tavaszi helyzetre nem lehetett felkészülni, és így pontosan a tavalyi bérletből – ugye nálunk egy bérlet októbertől májusig tart – és elmaradt egy áprilisi előadásunk, a Gyertyák csonkig égnek című előadás, amit most be kell pótolnunk, hiszen a bérleteseink ezt tavaly októberben, egy évvel ezelőtt kifizették.” - tájékoztatott Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Csengei Ágota elmondta, az elmaradt előadást október 14-én és 15-én pótolják. A színház igazgatója hozzátette, a bérletes előadásként meghirdetett darabokat igyekeznek elhozni Keszthelyre, ahogy azt a járványhelyzet engedi. Ezekre lehetőség lesz jegyet váltani a színház jegypénztárában. Csengei Ágota hozzátette, nehéz volt ezt a döntést meghozni, hiszen nagyon sokat dolgoztak a repertoár összeállításán, és a közönség is nagyon várta már az újabb évadot.           

„A felnőtt bérletünk teljesen 100%-os bérleti eladottság mellett ment az utóbbi három bérletes szezonban. A középiskolás és felsős bérlet azért volt nagyon jó, hiszen már lehettet látni az utóbbi három évben ott is el kellett indítanunk még egy előadást, tehát először egy délután 2 órás előadás volt, és utána elhatároztuk azt, hogy legyen egy 6 órás előadás. Ez azért volt jó, mert többnyire kötelező irodalomból válogattuk ezeket az előadásokat, mint tavaly például A kőszívű ember fiai is volt, és az idősebb korosztály is meg tudta venni ezt a bérletet.” - tette hozzá az igazgató.

Az ősz folyamán számos, a tavasszal elmaradt ismeretterjesztő előadást és koncertet is pótolnak a Balaton Színházban. A tervezett színházi előadások pontos időpontjáról pedig levélben fogják értesíteni mindazokat, akik rendszeres bérletvásárlók, de a színház honlapján és facebook oldalán is lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár