Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Két napra Keszthely lesz a Balaton táncfővárosa
2020. szep. 10. csütörtök | Keszthely
Két napra Keszthely lesz a Balaton táncfővárosa
A Táncpanoráma nagykorú lett, ennek apropóján új elnevezéssel, TáncPart néven rendezik meg a nívós programot. Pénteken és szombaton olyan előadásokat láthat a közönség, melyek a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal nagy sikert arattak. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

A Szegedi Kortárs Balett a Coppélia és a Koncert tangóharmonikára és zenekarra című előadásával indul a TáncPart. A péntek esti műsor egy utazás története, amelynek célja megtalálni a szerelmet, mely feloldja a főhős magányát, értelmet ad létezésének.

A magyar néptáncművészetben kiemelkedő jelentőségű darab a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Bonchida háromszor című produkciója. Ezt a műsort szombaton, 19 órától láthatja a nagyérdemű.A TáncPart elmaradhatatlan része Lakatos János hihetetlenül szórakoztató prezentációja. A Nívódíjas koreográfus és táncpedagógus másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozásra hívja az érdeklődőket péntek este a Fő térre. Végül, a már hagyományosnak számító táncházban Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai a Főtéren mutatják meg a néptánc alapjaitA rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója: „A Nemzeti Táncszínházba, Budapesten létrejövő produkciók, vagy a mi színházunkban, a mi színpadainkon meglevő előadásokat Budapestről mindig nagy öröm számunkra, hogyha vidékre is el tudjuk vinni. Először talán az a legfontosabb, hogy jusson el a vidéken élő közönséghez, a vidéken élő emberekhez. Ebben Keszthellyel tényleg egy fantasztikus kapcsolatunk van és tudom, hogy a keszthelyi közönség, a keszthelyi emberek mindig nagyon várják ezt az előadást.”

A Nemzeti Táncszínház igazgatója hozzátette, a keszthelyi TáncPart arról szól, hogy a művészeti szervezés, az önkormányzat és a társulatok közösen dolgoznak azért, hogy a táncot minél közelebb vihessék az emberekhez. A táncház, Lakatos János előadása és a Bozsik Yvette Társulat gyerekelőadásairól készült fotókiállítás látogatása díjmentes. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a járvány elleni védekezésre a programok lebonyolítása során.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 14. hétfő 18:45 | Keszthely
Az elmúlt hétvégén Keszthely volt a Balaton tánc-fővárosa: TáncPart címmel rendeztek programot.
| 2023. szep. 11. hétfő 16:11 | Keszthely
21. alkalommal hozott el a Balaton Színházban kiváló produkciókat a Nemzeti Táncszínház.
| 2023. szep. 7. csütörtök 17:56 | Keszthely
Négy napig Keszthely a Balaton táncfővárosa.
| 2022. szep. 12. hétfő 19:02 | Keszthely
Huszadik alkalommal vette át a főszerepet négy napra a tánc Keszthelyen.
| 2022. szep. 9. péntek 17:23 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatója
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.