+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a Kazinczy utcát
2020. szeptember 10. csütörtök 14:18 - Keszthely
Felújították a Kazinczy utcát
A beruházást a buszpályaudvar és az Erzsébet királyné utca között végezték el. A mintegy 400 méteres szakaszon részlegesen marták fel a burkolatot, majd körülbelül 300 tonna aszfaltot fektettek le. A beruházást a Magyar Közút végezte. A mintegy 14 millió forintba kerülő munkát a saját fenntartási keretből finanszírozta a közútkezelő.

A keddi előkészítő munkálatok után, szerdán kezdődött meg az aszfaltozás a Kazinczy utcában. A buszpályaudvar és az Erzsébet királyné utca közötti mintegy 400 méteres szakaszon több mint 300 tonna aszfaltot dolgoznak be. A régi burkolatot csak részlegesen marták fel.

Bui Hung Manh, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Keszthelyi Üzemmérnökségének vezetője:  „Igazítani kell a burkolatnak a szintjét a kiemelt szegélyhez, a többi részen nem gyengítjük meg a burkolatot azzal, hogy felmarjuk, hanem meghagyjuk a régi burkolatot és arra ráhúzunk majd új réteget.”

A beruházás mintegy 14 millió forintba kerül. A Magyar Közút keszthelyi üzemmérnöksége a saját fenntartási keretből finanszírozza a munkálatokat. Keszthely közlekedésében kiemelt szerepe van ennek a szakasznak. A szakemberek különös figyelmet fordítottak a Sóhaj allé vonalában lévő szűk kanyarra, mely kiemelten nagy terhelést kap. 

„Mint köztudott, a Kazinczy utcának ez a szakasza nagyon forgalmas, mind személy-, mind buszforgalommal. Az autóbuszok, melyek a Balaton északi partjáról közelítik meg a buszpályaudvart, azok mind ezen az úton közlekednek. Az útnak a burkolata nagyon rossz állapotban volt. Már régóta szerettük volna felújítani, de csak idén lett lehetőségünk rá” - fogalmazott a keszthelyi üzemmérnökség vezetője. 

A kivitelezést csak teljes útzár mellett tudták elvégezni. A szűk kanyarban ugyanis egy sávon nem férnek el az autóbuszok. A közlekedők az Erzsébet királyné útja felé tudtak kerülni. Az aszfaltozási munkálatok várhatóan csütörtökre befejeződnek és át is adják a közlekedőknek a felújított szakaszt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár