+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tizedik alkalommal szervezték meg a Magyar Imre Emlékversenyt
2020. augusztus 26. szerda 16:12 - Keszthely
Tizedik alkalommal szervezték meg a Magyar Imre Emlékversenyt
Több kategóriában mérhették össze tudásukat a díjlovasok a X. Magyar Imre Emlékversenyen Keszthelyen. A szombati megmérettetésre Zala és Vas megyékből érkeztek a lovasok. A program célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a sportolók és a lovak számára. A fiatalok rajtinduló vizsgát is tehettek az eseményen.

Különböző, előre meghatározott technikai formációkat mutattak be a lovasok a Magyar Imre Emlékversenyen. Az egyszerűnek tűnő feladat valójában rengeteg idő és gyakorlás eredménye. A zalai és Vas megyei régióból érkezett díjlovasok több kategóriában is megmérettethették magukat.

„Jelenleg négy lovassal érkeztünk, tanítványaim, illetve saját képzésű lovakat hoztunk. Gyakorlatilag minden évben eljövünk erre a versenyre, a balatonfenyvesi istállóból érkezünk. Nekünk nagyon közel van és egy nagyon ideális felkészülési verseny a fiatal lovainknak, amik mondjuk első alkalommal vannak versenyen, vagy olyan tanítványoknak, olyan fiatalok lovasoknak, akik szintén tapasztalatlanok. Tulajdonképpen a legideálisabb helyszín arra, hogy gyakoroljunk.” - mondta el Szokol Csaba sportedző.

A díjlovas feladatokat egy három fős zsűri értékelte. A 34 lovas összesen 38-szor mutatta be tudását. A házigazda Magyar Imre Lovas Sport Egyesület versenyzői felnőtt, és licencszerző kategóriában is részt vettek.

„Szerintem tök jó ez a versenysorozat, mert ugye hát idén a járvány miatt azért elmaradt egy-kettő versenyünk, amit ugyanitt rendeztünk volna, de szerintem jó indíttatás ez az egyetemtől is, hogy megengedik, hogy versenyezzenek itt az emberek.” - osztotta meg Megyesi Diána a Magyar Imre Lovas Sport Egyesület tagja.

A Magyar Imre Emlékverseny helyszíne 10. éve a Georgikon Lovasiskola pályája. A megmérettetés egyik fő célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a régió díjlovasai számára.

„Aránylag sajnos még országos szinten is kevés verseny van, így aránylag kevés versenyző is van. De nyilvánvalóan részben célja a versenynek a verseny tömegbázisának a kiépítése, hogy több versenyző legyen.” - ismertette dr. Bartos Ádám egyetemi adjunktus.

A megmérettetésen lehetőség volt az előkészítő, az alap- és a könnyű-középosztály kategóriájában is szerepelni. Emellett a lovasok rajtinduló vizsgát is letehettek, valamint a fiatal négyéves lovak is versenyezhettek saját kategóriájukban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár