+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 52-en indultak az "István a Király" Kupán
2020. augusztus 24. hétfő 14:51 - Keszthely
52-en indultak az "István a Király" Kupán
A Tornádó nevű katamarán nyerte meg az „István a Király” Kupát a hosszú hétvégén. A verseny több mint 40 éves múltra tekint vissza, melyet a Keszthelyi Túravitorlás Club szervez minden évben. Tavaly óta más egyesületek is meghívást kapnak a rendezvényre, idén 52 hajó nevezett a kupára. A díjkiosztón Nagy Bálint kiemelte, a város számára is meghatározó az esemény, melynek közösségteremtő ereje vitathatatlan.

Gyenge, többirányból fújó szelük volt a vitorlázóknak, ez nehezítette őket az „István a Király” Kupán. Az 52 nevezőből álló mezőny a Keszthelyi-öbölből indult el a Zala torok előtti meteorológiai állomásig, majd azt megkerülve tértek vissza a kiindulópontra. Boros Balázsnak és csapatának 1 óra 40 perc alatt sikerült teljesíteni a távot.

„Nagyon régóta vitorlázunk itt barátokkal. És egyértelmű volt számomra, hogy ezen a versenyen indulnunk kell. Úgyhogy így is tettünk. Kicsit több szelet vártunk ettől a mai naptól, de ez nem jössz össze egyelőre. Nagyon technikás pálya volt, aki végig tudott menni, szerintem az megérdemli a tapsot.” - mondta el Boros Balázs versenyző.

Az „István a Király” Kupa régre tekint vissza, a Keszthelyi Túravitorlás Club évek óta rendezte meg belső körökben. Tavaly azonban kiszélesítették a nevezők körét, így más vitorlás klubbok is meghívást kaptak.

„Szeretnénk hagyománnyá tenni. Az „István a Király” Kupa a KTC-nek, a Keszthelyi Túravitorlás Clubnak egy hagyományaiban régi kupája volt. Tehát hosszú, negyven éve megrendezett kupa ez, viszont az elmúlt időszakban, az elmúlt években el volt felejtve egy picit ez a kupa. Egy kicsit családiassá, egy kicsit belterjessé vált, magunknak rendeztük most ezen próbálunk változtatni. És a célunk, hogy tömegrendezvényt csináljunk belőle, egy vitorlásünnepet ezen a szép augusztus 20-án.” - mondta el Gárdos Péter a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

A verseny eredményhirdetésén Nagy Bálint, mint az esemény védnöke elmondta, Keszthely életében fontos szerepet tölt be a sport. Kiemelte a rendezvény közösségteremtő erejét is.

„Nagyon fontosnak tartom olyan szempontból is, hogy Keszthely a Balaton meghatározó települése és a célom, az a célunk, hogy Keszthely az egész térségnek az egész Balatonnak egy még inkább meghatározó települése legyen a jövőben. És ehhez pedig nagyon fontos, hogy a vitorlás sportág, akár hobbi, akár profi szinten, Keszthely az legyen ott a térképen.”

A verseny abszolút győztese Németh Tamás lett Tornádó nevű katamaránjával. A díjakat Nagy Bálint, Manninger Jenő és Dósa Zsolt adták át.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár