+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Akik a közösségért áldozatot hoztak
2020. augusztus 20. csütörtök 16:10 - Keszthely
Akik a közösségért áldozatot hoztak
Több szempontból is rendhagyó módon zajlott az augusztus 20-i ünnepség Keszthelyen. A hagyományos városi díjakat idén nem adták át a járványra való tekintettel, helyette a pandémia idején munkálkodó önkéntesek áldozatos munkáját ismerték el. Nagy Bálint polgármester ennek kapcsán elmondta, Keszthely valódi közösségként működött, ahol senki nem maradt egyedül.

Hálásak lehetünk, mert a keszthelyi emberek szabálykövető magatartást tanúsítottak a járvány alatt – mondta el beszédében Keszthely polgármestere. Hozzátette: a város lakossága, a polgárok közössége valódi összefogást mutatott a nehéz hónapokban.

„Szent István királyunk hitt abban, hogy a magyaroknak nemzetté kell válni ahhoz, hogy megmaradjanak Európában. Egységes és törvényes keretek között működő államban egymásért felelősséget vállalva sikerrel tudjuk legyőzni az elénk háruló akadályokat. Ma sincs ez másként. A járványhelyzet adta feladatok eggyé kovácsoltak bennünket  és akik a közösségért áldozatot hoznak, azok megbecsülést érdemelnek” - fogalmazott Nagy Bálint polgármester. 

Éppen ezért nem a hagyományos városi díjakat adták át, hanem azokat a közösségeket ismerték el, akik erőn felül, önkéntes munkával vették ki részüket a veszélyhelyzet adta feladatokból.

A város egészségügyi ellátásában résztvevő intézményeiből álló Keszthelyi Ellátás Munkacsoport már az első hetekben megszervezte az idősek segítését; élelmiszer beszerzésről, meleg ételről gondoskodtak, postai és gyógyszertári ügyeket intéztek. A csoport nevében a díjat Kulcsár Balázs a Keszthelyi Mentőállomás vezetője vette át.

A közösségi médiában alakult Keszthely Összefog csoport a világháló segítségével hatékonyan tudott segíteni a veszélyeztetett és rászoruló keszthelyieknek. Tevékenységük során 2860 darab szájmaszkot készítettek. A díjat a csoport alapító tagja, Fábiánné Figder Nikoletta vette át.

A Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnázium tanulói és tanárai is kivették a részüket a maszkkészítésből. A fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól közel egymillió forint értékben kapott alapanyagból 3000 maszkot tudtak elkészíteni. A díjat Szabó Károly, a Szakképzési Centrum kancellára vette át.

Mindennapos bevásárlással, szájmaszkok osztásával segítették – elsősorban – az idős lakosságot Keszthely Város Ifjúsági Kerekasztalának tagjai. A frissen alakult közösség adományt gyűjtött, mellyel több családon sikerült segíteni. Karacsi Gábor, a Kerekasztal tagja vette át a díjat.

A bűnmegelőzési feladatok mellett időskorú és rászoruló keszthelyieknek segített a Keszthelyért Polgárőr Egyesület. Mintegy 2460 maszkot készítettek és juttattak el keszthelyi intézmények dolgozói számára. Mindezek mellett a hét minden napján a Keszthelyi Kórházban teljesítettek betegirányítási feladatokat. A díjat Aszódi László elnök és társai vették át.

Az ünnepségen továbbá elhangzott: sokan vannak, akik név nélkül segítettek és sokak önkéntes munkájáról nem is lehet tudomása a városvezetésnek. Nekik és a hivatásuk révén az élvonalban dolgozóknak is hálásan köszönte meg az áldozatvállalást a polgármester. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus