+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1ÚTON a világ testi-lelki egészségéért
2020. augusztus 17. hétfő 14:50 - Keszthely
1ÚTON a világ testi-lelki egészségéért
Keszthely is bekapcsolódott a világ testi-lelki egészségéért meghirdetett 1ÚTON elnevezésű nemzetközi zarándoknapba. Az idei imaszándék apropója a világjárvány. Augusztus 15-én, Szűz Mária mennybemenetelének ünnepén mintegy 20 hívő indult el Keszthelyről Vonyarcvashegyre. Rajtuk kívül meg mintegy 80 zarándoklatot hirdettek meg Ausztriától kezdve a Felvidéken át.

A Fő téri templomban kaptak áldást a zarándoklatra összegyűltek. Tál Zoltán kifejtette, a zarándoklat a test fáradtsága, a lélek áldozata és az ajkak dicsérete, azaz egy imádság egy szándékért. A plébános elmondta, nagy öröm, hogy Mária mennybemenetelének ünnepén összegyűlt egy csapat, hogy bekapcsolódjon az idei imaszándékba.

„Évről-évre imádkozunk egy-egy szándékra, családokért, városért. Most pedig imádkozunk a világ testi lelki egészségéért, miután az ide évben átéltük mindannyian a járvány nehézségeit, kihívásait és nagyon sokan a betegséget is megélték, átélték, illetve sajnos el is vesztettünk ezen az úton” - nyilatkozta Tál Zoltán plébános. 

A keszthelyi és környékbeli hívek 2007 óta kapcsolódnak be az ilyenkor szokásos Balatoni Élő Rózsafüzér zarándoklatba, négy éve pedig már a Mária út, 1ÚTON zarándoklatba. Ez utóbbit a Mária Út Egyesület hirdette meg. A szervezet felhívására 80 zarándoklat indult el augusztus 15-én, hazánk mellett Ausztria, Felvidék, Délvidék és Erdély is bekapcsolódott. A nemzetközi zarándoknap szervezői szerint a zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot.

A keszthelyi hívekhez itt nyaralók is bekapcsolódtak, Ekler Györgyné Dunaújvárosból érkezett: „Én nagyon szeretek zarándokolni, szeretek gyalogolni. Miért szeretek annyira? Én végig jártam az El Caminót is, nekem a gyaloglás egy felüdülés és az hogy jó emberek közt vagyok, mert akik járják az utat, mindenki jó ember.”

A Keszthelyről indult zarándoklat a Balaton-part mentén haladt. A cél Vonyarcvashegy volt, ahol a Szent Mihály kápolnában mutattak be szentmisét a híveknek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus