+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legjobb street foodok - egyenesen a séftől
2020. augusztus 14. péntek 20:07 - Keszthely
A legjobb street foodok - egyenesen a séftől
A konyafőnökök kezéből vehetik át a vendégek a különleges ételeket a keszthelyi Food Truck Show-n. Az ország mozgó étterme egészen vasárnapig várja kulináris élvezetek és a street food szerelmeseit a Balaton-parton. A legtöbb büfékocsi speciális kínálattal jött Keszthelyre, lehet kóstolni garnélás angus burgert, ropogós malacsültet, autentikus bbq ételeket és különböző édességeket is.

Frissen sült, különleges ételekkel, éttermi szintű vendéglátást nyújtanak a Food Truck Show-n felsorakozott büfékocsik. Összesen 15 jármű parkolt be a keszthelyi Balaton-partra. Ennél a trucknál faszénparázson sütötték az olasz porchetta mintájára a kicsontozott, feltekert malacot. Az üzletvezető szerint a rendezvény előnye, hogy mindenkinek meg van a maga jól bevált kínálata, így a vendég mindenhol a legjobbat kaphatja.

„Mindenkinél meg van, hogy mit készít, azt csinálja profin és nagyon jól, vagyis igyekszik. Nincs az, mint egy átlagos étterem kínálatában – egy komoly étteremben sincs nagy kínálat – hogy van ötvenféle kaja az étlapon. Én malacot sütök, ha ide jön valaki csirkét enni, sorry, én nem tudok csirkét adni, azt tud a másik mellettem” - nyilatkozta Puha Róbert, a Nyársonsült Röfi üzletvezetője. 

A burgerek is nagyon népszerűek a Food Truck Show-n. Az egykor Michelin csillagra jelölt Gál Attila azt tapasztalja, hogy a vendégek hálásak, hogy a klasszikus hamburgerek után már különleges ízeket kóstolhatnak. Ilyen a chili-mangós, vagy a garnélarákos, kéksajtos burger.

„Szerintem formáltuk mi – ezek a food truck rendezvények – az embereknek a jó érzését az ételekkel kapcsolatban, biztos vagyok benne, ez egy misszió” - vélekedik Gál Attila, a Piknik UtczaBár tulajdonosa. 

Az ételek mellett kézműves italokkal is készültek a szervezők. Bő a kínálat a kézműves sörökből. Ez a 2013 óta üzemelő fővárosi főzde 33 féle belga és angol típusú, felsőerjesztésű sört hozott Keszthelyre. Az emberek igényeihez igazodva egyre több ízesített italt készítenek.A szakemberek szerint egyértelmű a különbség a nagyüzemi és a kézműves sörök között.

„Nekünk Poroszlón van a telkünk és ott egy idős bácsi a sörgyárban dolgozott – nem akarom megnevezni, hogy melyikbe – és azokat a söröket ismerte. Nyáron szoktam neki vinni söröket és ősszel ugye már nem járunk le a telekre és mondta, hogy ne csináljam ezt vele, mert olyan rossz utána visszaszokni a nagyüzemi sörökre. Tehát ezek azért telítettebbek, gazdagabbak, komlósabbak, szerintem itt lehet a dolog nyitja” - mondta Magyar Levenete a Legenda Sörfőzdéből. 

A Food Truck Show Hungary szervezőinek a Balaton-part nem volt célpontjuk eredetileg, nem akartak a helyi vendéglátósok forgalmába beleavatkozni. Látva a nagy balatoni dömpinget és a város felkérésének eleget téve mégis eljöttek Keszthelyre. A szervezők szerint világszinten van trendje a büfékocsiknak, a konyhából kiszabadult szakácsok pedig igazán különlegeset nyújtanak.

Vad-Horváth Zoltán szervező: „Nagyon ritka az, hogy ő nekik interakciójuk van a vendégekkel, a visszajelzéseket a felszolgálókon keresztül kapják meg. Akik ezt nagyon megunják - befásulnak az ötven fokos konyhákba – csomószor beállnak egy büfékocsiba, csinálnak egy saját vállalkozást, pont azért hogy ezt a fajta visszajelzést ők első kézből kapják meg a vendégtől. Elég jó szakácsok vannak itt is Keszthelyen, akiknek tényleg a kezükből kapod meg az ételt. Ennek szerintem van varázsa.”

Szombaton és vasárnap már akár ebédre is várják a vendégeket a Food Truck Show-n. A rendezvény honlapján szavazni lehet a kedvenc ételekre. A rendezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, a rendezvény teljesen műanyagmentes. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár