+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Legyen az óriáskerék mindenkinek öröm
2020. augusztus 7. péntek 19:07 - Keszthely
Legyen az óriáskerék mindenkinek öröm
Szeptember végéig még felülhetnek a keszthelyi Balaton-part legújabb attrakciójára, az óriáskerékre azok a gyerekek és szüleik, akik tegnap ajándékjegyeket vehettek át az üzemeltető jóvoltából. A tiszteletjegyeket a város alpolgármestere, Vozár Péterné adta át a Külső Zsidi úti Közösségi Házban. 170 gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek vehetett át tiszteletjegyet.

Hetek óta 50 méter magasból is meg lehet csodálni a környéket a Balaton-parton álló óriáskerékről. Az élményre és a látványra sokan vágynak, azonban vannak olyan családok, ahol a gyermekeknek az óriáskeréken való utazás csak álom. Nekik is szeretett volna örömet szerezni az üzemeltető azzal, hogy a város részére tiszteletjegyeket ajándékozott. Azokat pedig eljuttatták az érintett családokhoz. A város Várvölgy felé vezető részén van  az a Közösségi Ház, amelynek udvarán a támogatásra szoruló családok és gyermekeik gyűltek össze. Nekik Vozár Péterné alpolgármester adta át az óriáskerékre szóló meglepetés jegyeket.

"Az óriáskerekes úr felajánlotta, hogy kapunk tiszteletjegyeket erre az óriáskerékre, amit igyekeztünk nagyon hasznosan kiosztani, hiszen intézmények, Máltai Szeretet Szolgálat, Városi Kórház kaptak belőle. Aztán gondoltunk egyet és a gyermekvédelmi támogatásban részesülőket is gondoltuk, hogy megörvendeztetjük őket ebben a meleg időben. Azért jöttünk most el, hogy itt a Lőtéri út, Kárpáti utca környékén lakóknak itt a Zsidi úton a Közösségi Házban átadjunk ilyen tiszteletjegyeket, ill. a kisgyerekek mellé a szülők is kapnak, mert nyilván a kisgyerek nem fog tudni felülni egyedül."- mondta el Vozár Péterné alpolgármester.

Az alpolgármester asszony hozzátette, sajnos minden problémát nem tudnak megoldani rászoruló családoknál, azonban bízik abban, hogy egy kis örömet a nyári szünidőben az tiszteletjegyekkel is tudtak szerezni. A gyerekek apró ajándékot is kaptak a jegyek mellé.

"Hát ez nagyon jó. Ez azért jó részből, mert a gyerekeknek is meg a szülőknek is, hogy együtt tudnak egy kicsit kikapcsolódni. - Ön fog felülni a kis unokával?- Én nem, én szédülök, nekem migrénem van. Inkább a lányomat hagyom mert az ő gyerekei amúgy is."- mondta László Margit.

Az ajándékozás pillanatai után a gyerekeknek még egy kis idő is jutott arra, hogy a  Közösségi Ház udvarán önfeledten játszanak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Vonyarcvashegy köztiszteletben álló tanítónőjét köszöntötték.
 
A gímek násza idején sokkal nagyobb a szarvasok elütésének veszélye.
 
A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött.
 
Többek között kiállítás megnyitó, ingyenes tárlatvezetések és pétanque verseny is lesz.
 
Elkezdődött Fenékpuszta első üteme. Tervszerűen halad az építkezés.
 
A Ranolder iskola negyedikesei vetélkedtek egymással a gyermekkönyvtárban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár