+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerűek az idei rajztáborok
2020. augusztus 6. csütörtök 17:45 - Gyenesdiás
Népszerűek az idei rajztáborok
Minden szülőnek nagy fejtörés a nyári szünidő. Hová helyezze el gyermekét, s ha már keresgélt a kínálatban azt szeretné, ha sok-sok élménnyel térne haza egy-egy táborból. Keszthelyen van bőven lehetőség. Zalaveczki Zita festőművész több év kihagyás után ismét táboroztatott rajzolni szerető gyerekeket egy hangulatos rajztáborban.

A rajztáborban segít a gyerekeknek Zalaveczki Zita festőművész. Különböző technikával alkotnak az öt napos táborban . A ceruzás technikával kezdődik a közös munka, majd egy kis színelmélet és már dolgozhatnak is  a táborozó gyerekek.

"Első a rajz, arra nagy hangsúlyt fektetek, rajzolni tudni kell. Aztán dolgozunk. Általában úgy csináljuk, hogy megrajzoljuk akár vázlatba. Ha jól sikerült ki is dolgozhatják a grafitot, aztán pasztellkrétával dolgozunk, ami az egyik nagy kedvenc. Aztán diópác, az egy akvarell technika. Vegyes technikák. Pl. most tollal rajzolnak, azt akvarellel továbbviszik. Imádják a szenet, ami meglepetés volt azt az idén dobtam be először. Gyors technika és tényleg szabadon. Csodálatos dolgokat csinálnak ezek a gyerekek."- adott tájékoztatást a festőművész.

Tusjak Dóra 13 éves. Szegedről költöztek Gyenesdiásra. Nagyon szeret rajzolni, de ilyen mélységben mint a táborban még nem volt lehetősége fejleszteni rajztudását. A táborról a következőt mondta."Az iskolában nem sok mindent tanultunk, de volt külön művészeti rajz is. Nagyon jó itt lenni, imádok rajzolni és ez nagyon jó, hogy több mindent tanulunk mint az iskolában. –Barátokat is szerzel?- Igen, igen, több embert ismerek meg."

A fény és az árnyék fogalmát is megtanulták az első napokban  a tábor résztvevői ami  azért szükséges, mert az által lesz a kép két illetve háromdimenziós. Elválik a síktól, nem egy sík lesz, hanem egy belátható kép.  Szívesen próbálgatták a kis festők. Még a Grúziában élő, de a Balatonon nyaraló Janka is aki nagymamája segítségével tölthette az idejét testvérével együtt a rajztáborban

"Nagyon sokat tanultam ebben a három napban-kettő napban- többet tanultam mint magamtól tudtam volna meg az internetről. S most le kellett másolnunk ezt a fotót és krétával ki kellett színezni."- mondta Németh Janka.

A 20 éve gyermekeket táboroztató Zalaveczki Zitának is meglepetés volt, hogy milyen sok gyermek szeretné rajzolással eltölteni a nyári szünidő egy részét. Bár általános iskolás korosztálynak volt kidolgozva a tábori munka tematikája a kisebbeket sem zárták ki a lehetőségből. Ők pedig bátran el is mesélték hogyan kerültek a nagyok közé.

"Úgy, hogy a nagymamám is idejár felnőtt szakkörbe és akkor én is idejöttem. - Óvodás vagy?- Igen. - Mit szeretsz itt csinálni a legjobban?- Festeni meg rajzolni."- mesélt Darabos Darinka Szonja.

A technikák elsajátítása és alkalmazása mellett minden nap jut idő játékra is a rajztáborban.  A kis tehetségek memória fejlesztő feladatokat oldanak meg játékosan. Augusztusban még egy alkalommal tanulhatnak a táborban iskolások a festőművésztől. Szeptember elején a tábori munkákból kiállítás nyílik a tábor helyszínén, a varázslatos festőműhelyben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Vonyarcvashegy köztiszteletben álló tanítónőjét köszöntötték.
 
A gímek násza idején sokkal nagyobb a szarvasok elütésének veszélye.
 
A keszthelyi oktatási intézményekben nincs hivatalosan megerősített fertőzött.
 
Többek között kiállítás megnyitó, ingyenes tárlatvezetések és pétanque verseny is lesz.
 
Elkezdődött Fenékpuszta első üteme. Tervszerűen halad az építkezés.
 
A Ranolder iskola negyedikesei vetélkedtek egymással a gyermekkönyvtárban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár