Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Véget ért a Város Művésze projekt
2022. dec. 1. csütörtök | Keszthely
Véget ért a Város Művésze projekt
Véget ért a Város Művészei projekt. A két fiatal egy hónapot töltött el és alkotott Keszthelyen. Mohácsi Balázs és Schuller Mária számos programon vett részt a városban. Rendhagyó irodalomórák és kötetlen beszélgetések valósultak meg a programsorozatban.

Az alkotóktól a Balatoni Múzeumban köszöntek el. A „Város Művészei” program lehetőséget adott arra, hogy az elmúlt 4 hétben megismerkedjenek a várossal, inspirálódjanak, és egy alkotást készítsenek.

„Közösen csináltunk egy ilyen kis funzine-szerű, összehajtogatott leparálót. A Balázs itt írt, az itteni élményeinkről írt egy verset, én pedig illusztráltam. Úgyhogy ez az ajándékunk a városnak.”- mutatta be a munkájukat Schuller Mária.

12-12 kulturális programon vettek részt és tartottak előadást. A Balatoni Múzeum szervezésében az érdeklődők ellátogathattak többek között még irodalmi kocsmatúrára, könyvbemutatóra, felolvasó délutánra, kávéházi beszélgetésre, és irodalmi sétára. Számos környékbeli iskolában tartottak rendhagyó irodalomórákat, ahol bemutatták a diákoknak a művészetüket.

 „Jól éreztem magam. Nagyon színes volt a programválaszték, úgyhogy mindenképpen egy vaskos szeletébe bele tudtunk nézni, vagy én legalább is bele tudtam nézni a városnak. Nagyon érdekes emberekkel találkoztam, úgyhogy élmény volt."- mesélte Mohácsi Balázs.

A Város Művésze program Keszthelyen is sokat adott. Csótár András úgy fogalmazott, a település messze híres a kultúrájáról, nem véletlenül kapta meg 2005-ben az országban elsőként a kultúra magyar városa címet.

„Emiatt a Keszthely Város Művészei különösen nagyot alkottak azt gondolom, hiszen a személyükkel, egy kicsit az iskolákba behozták a kulturális életet. Olyan gyerekek tudtak ráfigyelni a magas kultúra bizonyos területeire, akik talán ezt e nélkül nem tették volna meg.”-osztotta meg gondolatait Csótár András.

Az ötletet külföldi minta alapján valósították meg, kísérleti jelleggel. A program annyira sikeres volt, hogy tervezik a folytatást.

„Le kell ülnünk többeknek, hogy hogyan képzeljük a jövőt. Van egy tavaszi, meg egy jövő évi pályázat, ha minden igaz, akkor sikeresek. Aztán lássuk. A vízió az az, hogy folytatni jó lenne, hogyha ez lenne.”-foglalta össze Szálinger Balázs.

Szálinger Balázs és Csótár András oklevelet adott át a „Város Művészinek” az itt töltött idő emlékére. A két fiatal alkotó a későbbiekben is szeretne még visszalátogatni Keszthelyre.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
| 2024. feb. 5. hétfő 15:04 | Keszthely
A Magyar Kultúra Lovagja címet vehette át Turi Török Tibor.
| 2023. szep. 26. kedd 17:11 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
| 2023. már. 14. kedd 17:01 | Gyenesdiás
A Gergely-naphoz kapcsolódóan 500 diák mérette meg magát a Balaton-parti településen.
| 2022. nov. 4. péntek 18:33 | Vonyarcvashegy
Különleges társművészeti együttműködés indult Vonyarcvashegyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.